Yaşları küçük diplomaları büyük

Çocuk Üniversitesi'nin ilk mezunları, diplomalarını Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun elinden aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2013 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşları küçük diplomaları büyük

Çocuk Üniversitesi'nin ilk mezunları, diplomalarını Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun elinden aldı. Esenler'deki ilköğretim çağındaki öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirmek, üniversite kavramıyla yakınlaştırmak, meraklarına bilimsel yanıtlar vermek amacıyla Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi ile Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle "Büyümüş de küçülmüşlere en özel üniversite" sloganıyla hayata geçirilen Çocuk Üniversitesi, ilk mezunlarını verdi. Yıldız Teknik Üniversitesi 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre Merkezi'nde düzenlenen Mezuniyet Töreni'ne; Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Ağargün, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Zülküf Atılgan, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

DUYGULARINI PAYLAŞTILAR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda, Çocuk Üniversitesi'nden 10 öğrenci, İstiklal Marşı'nın birer kıtasını okudular. Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi'nin tanıtım ve faaliyetlerini anlatan video gösteriminin ardından Çocuk Üniversitesi mezunu 8. sınıf öğrencisi Melihcan Özdemir, Çocuk Üniversitesi'nde geçirdiği günleri kısaca anlattı. Çocuk Üniversitesi'nde çok başarılı etkinlikler yaptıklarını belirten Melihcan, burada geçirdikleri günlerin kendilerini başarıya daha fazla odakladığını ve üniversiteyi kazanmak için daha çok çalışmaya teşvik ettiğini belirtti. Semanur Özbey isimli öğrencinin de bir şiir seslendirdiği programda, çocuğunu küçük yaşta üniversiteden mezun eden anne Emine Özdemir de bir konuşma yaptı. "Çocuk Üniversitesi projesini ilk duyduğumda gözlerim parladı" diyen anne Özdemir, çocuklarının bu yaşta üniversite ortamında ders almasının kendileri ve çocukları için muhteşem olduğunu söyledi.

22 EĞİTMEN, 33 FARKLI KONU

Özdemir'in ardından Çocuk Üniversitesi eğitmenlerinden Doç. Dr. Meryem Hayır da söz aldı. Çocuk Üniversitesi'nde 2 hafta boyunca, 22 öğretim görevlisinden, 33 farklı konuda Esenlerli çocuklara eğitim verdiklerini belirten Hayır, Çocuk Üniversitesi'nin çocukların geleceğe yönelik hedeflerini yönlendirmelerinde etkili olacağını düşündüklerini dile getirdi. Hayır'ın konuşmasının ardından şiir ve ilahilerin okunduğu, folklor gösterilerinin sergilendiği programda, Çocuk Üniversitesi mezunu 4 çocuk, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı'ya yazdıkları mektupları okudu. Öğrencilerden Aleyna Köse'nin yazdığı mektupta, Bakan Avcı'ya kendisiyle bir telefon görüşmesi için çağrıda bulunması programda eğlenceli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Köse'nin mektubunda telefon numarasını verip, "Bakanım mutlaka sizden telefon bekliyorum. Çağrı bırakırsan sizi ararım" demesi salonda kahkahalara sebep oldu.

YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER

Programda söz alan Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Göksel Ağargün konuşmasına, "Ülkemizdeki en büyük insan kaynağımız, çocuklarımızdır" diyerek başladı. 23 milyon çocuğun bulunduğu Türkiye'de eğitimin büyük önem taşıdığını vurgulayan Ağargün, "Bu eğitim projesi çocuklarımıza yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı sunarak, bilimsel ve eleştirel düşünme, sorgulama, soru çözme ve becerilerinin gelişimine katkı sağlayacaktır" dedi.

İLHAM KAYNAĞI OLUN

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, sözlerine "Esenler'de her gün yeni bir ilki yaptıkça, her bir yenilikte yeni bir heyecan duyuyoruz" diyerek başladı. Esenler'i marka şehir haline getirmek için sosyal, kültürel ve fiziki çalışmalar yaptıklarını kaydeden Göksu, "Bir taraftan insanımızın hayata dair beklentilerini karşılamak, bir taraftan insanımızın fiziki beklentilerini yerine getirmek ama her şeyden önemlisi, insanımızın zihinsel kapasitesini artıracak, sosyal kapasitesini artıracak önemli adımları atmaktı" diye konuştu. Bu amaçla önce Anne Üniversitesi'ni hayata geçirdiklerini ifade eden Göksu, "Şimdi çocuklarımız bu üniversiteden mezun oluyorlar" dedi. Esenlerli çocukları bilginin merkeziyle buluşturmak istediklerini dile getiren Göksu "Esenler'deki çocuklar, bilginin gücünü hissedecekler ve bilgiyle beraber ne kadar güçlü olduklarını aslında yeryüzünde yeni kurulacak bir medeniyeti nasıl inşa edeceklerini ve bu toplumun kendilerinden neyi beklediğini, aslında gelecekte çok önemli bir misyon üstlenebileceklerini, görev üstlenebileceklerini her şeyden önemlisi çocuklarımıza bu üniversite koridorunda şunu öğreteceğiz; Eğer iddianız ve idealiniz varsa, başkalarının ilham kaynağı olursunuz. Eğer iddianız ve idealiniz yoksa başkalarından ilham alırsınız ve biz çocuklarımızı başkalarından ilham alan değil, başkalarının ilham kaynağı olan çocuklar olarak yetiştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Çocuk Üniversitesi'ni de işte bu amaçla hayata geçirdiklerini aktaran Göksu, "Bu ülke için taşı taş üstüne koyacak, bu ülke için adım atacak herkesin ayağının altında biz köprü olmaya hazırız" dedi. "Gelecek tahayyülü olan gençleri yetiştirmek bizim görevimiz" diyen Göksu, anne babalara çocuklarına verdikleri değerden dolayı teşekkür etti. Yakında Baba Üniversitesi'ni de açacaklarını açıklayan Göksu, sözlerini "Bir insanın hayatında ihtiyaç hissettiği hangi alan varsa orada o alanı kuracak, inşa edecek ve o alanda insanın sürdürülebilir huzurunu da yaşayacaktır inşallah" diyerek sonlandırdı.

UMARIM BİRER YILDIZ OLURLAR

Göksu'dan sonra konuşan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz da, üniversitelerin toplumun her kesimine hizmet vermesi gerektiğinin altını çizdi. Üniversite olarak, çocukların ve ailelerin üniversitelerde bulunmasına önem verdiklerini ifade eden Ayvaz, "Biz onlara yıldızcıklar diyoruz. Umarım ki onlar da birer yıldız olurlar" dedi.

EĞİTİM HER ŞEYDEN ÖNDE

Programda bir konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sözlerine "Bugün bu üniversiteden çocuklarımızı mezun ediyoruz. Bu çok farklı bir mezuniyet" diyerek başladı. "Hayalleriniz, hedeflerinizi süslüyor ve sizi aslında Belediye Başkanımız üniversitemizle görüşerek harika bir hayal dünyası oluşturuyorlar" diye konuşan Mutlu, "Böyle bir hayale hedeflerimizi büyütebilmemiz için hepimizin ihtiyacı var" dedi. Proje dolayısıyla Başkan Göksu'yu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek'i yürekten tebrik ettiğini söyleyen Mutlu, "Esenler'de herkes her şeyin en önünde eğitimin etkili olduğunu biliyor ve bu konuda büyük bir gayret ve işbirliği içerisindeler" dedi. "Esenler'de halk üniversiteleri açılıyor. Bu çok kıymetli" diyen Mutlu, bu yatırımların çok Bereketli olduğunu vurguladı. Geçmişte üniversitelerin önünden geçemediklerini kaydeden Mutlu, "Şimdi artık semtimizde üniversitemiz var ve üniversitemizin bahçesine geliyoruz, hem tatil yapıyoruz, hem meyveleri yiyoruz, hem üniversite öğretmenlerimizle tanışıyoruz, hem de mezuniyet belgeleri alıyoruz ve gerçekten üniversiteli olmanın keyfini yaşıyoruz" şeklinde konuştu.

İFTİHAR EDECEĞİMİZ BİR TABLO

Programda son konuşmayı Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı yaptı. Avcı, "Bugün burada sıra dışı üniversitenin, sıra dışı mezunlarının sevincini ve diploma heyecanını paylaşmak için buluştuk" diyerek söze başladı. Çocuk Üniversitesi modelinin dünyada da çok yeni olduğunu söyleyen Avcı, "Sevgili Başkanımız dünyadaki bütün yenilikleri yakından takip ettiği gibi bunu da Esenler'e kazandırmakla gerçekten çok iftihar edeceğimiz bir tablo ortaya çıkardı" dedi. Yerel yönetimlerin eğitime katkıları açısından Esenler'in birkaç adım öne geçtiğini belirten Avcı, "Eğitimi ve eğitimin sorunlarını ne kadar ciddiye aldıklarını, gerçekleştirdiği Anne Üniversitesi ile Çocuk Üniversitesi ile ve planladıkları Çocuk Üniversitesi ile kanıtladılar. Çocuk Üniversitesi'nin kurumsallaşarak tüm Türkiye'deki belediyelere örnek olmasını temenni ettiğini söyleyen Avcı, "Bizler çocuklarımızın potansiyellerini ortaya çıkaracak bir iklim oluşturduğumuzda çocuklarımızla, bugün mezun olan yavrularımız gibi dünyaya, hayata, bilgiye, bilime, kendilerine ve yeteneklerine dair farklı bir kavrayışa sahip olacaklar" diye konuştu.

ESENLER'DE ÇOCUK OLMAK VARMIŞ

"Esenler'de çocuk olmak varmış" diyen Avcı, "Böyle güzel bir ortamda, böyle güzel bir üniversitenin kanatları altında, böyle güzel bir yaz tatilini geçirmek, böyle verimli bir tatil yapmak gerçekten her çocuğa nasip olmasını dileyeceğimiz bir nimet" şeklinde konuştu. Çocuk Üniversitesi mezunlarını, Başkan Göksu'nun organizesiyle Eskişehir gezisi ile ödüllendireceklerini de açıklayan Avcı, anne babaları ve çocukları tebrik ettikten sonra konuşmasını sonlandırdı. Konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ayvaz, Bakan Avcı'ya günün anısına birer hediye takdim etti.

DİPLOMALAR PROTOKOLDEN

Sıra Çocuk Üniversitesi mezunlarının diplomalarını almalarına gelince salonda büyük bir coşku yaşandı. Protokol üyeleri, Çocuk Üniversitesi'ni başarıyla tamamlayan Esenlerli 120 öğrenciye salonu dolduran velilerin alkışları eşliğinde diplomalarını verdi. Protokol üyeleri ile hatıra fotoğrafı da çektiren Çocuk Üniversitesi'nin mezunları, kep fırlatarak çocuk yaşta üniversite mezunu olmanın hazzını doyasıya yaşadılar.

BAKANA ANLAMLI HEDİYE

Çocuk Üniversitesi'nin ilk mezunu öğrencilerin Milli Eğitim Bakanı'na yazdıkları 120 ayrı mektup, Bakan Avcı'ya teslim edildi. Avcı, mektupları tek tek okuyacağını söyledi. Öğrenciler ayrıca, üzerinde hepsinin rengarenk kalemlerle imzası bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın karakalem çalışması bir resmini de kendisine takdim ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber