'Cep'te indirim bekliyor

Mobil operatörler arasındaki arabağlantı ücretlerinin yüzde 20 düşürülmesi ile görüşme ücretlerinin tekrar düzenlenmesi gündeme geldi.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 07:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Cep'te indirim bekliyor

Konu hakkında açıklama yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, son indirimin mobil operatörlerin görüşme ücretlerini tekrar revize etmesine neden olacağını belirtti.

HER YÖNE UYGUN FİYAT

Bakan Yıldırım, “İnanıyorum ki en son yaptığımız indirim de vatandaşlarımız aynı ücreti ödeyerek çok daha fazla konuşmasına imkan sağlayacak. Arabağlantı ücretlerindeki indirimlerle İşletmecilerimiz, diğer işletmecilere doğru olan aramalarını daha düşük ücretten sunabilir hale geldi. Açıkçası bu indirimler sayesinde her yöne tarifeler de çok uygun fiyatlara verilmeye başladı. İndirimler sayesinde her yöne tarifeler artarken, 2 ya da

3 hatta sahip olan vatandaşlarımızın sayısı da önemli oranda düştü” şeklinde konuştu.

AVRUPA'DAN UCUZ

Yapılan indirimler sonrasında Türkiye'de arabağlantı ücretlerinin AB ülkelerinin neredeyse yarı fiyatına indiğine dikkat çeken Bakan Yıldırım, AB ülkelerinde arabağlantı ücretlerinin ortalamasının 1.90 Euro sent/dakika iken Türkiye'de bu rakamın ortalama 1.12 Euro sent/dakika olduğunu dile getirdi. Bakan Yıldırım, “Bu nedenle de ülkemizde mobil görüşmeler AB ülkelerine

göre çok daha ucuz yapılabiliyor. Bunun sonucunda da kişi başı aylık ortalama konuşma süresi olarak Türkiye, Avrupa'da ilk sıraya çıkmasına karşın, vatandaşlarımızın ödediği fatura ortalaması ise Avrupa'da son sıralarda” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber