Altın fiyatları haftaya nasıl başladı

Geçen haftayı 'kara cuma' darbesiyle 1.200 dolar seviyesine yakın düşerek kapatan altın, yeni haftayı toparlanma sinyalleriyle açtı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 10:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Altın fiyatları haftaya nasıl başladı

ABD istihdam verisinin olumsuz etkisinden sıyrılmaya çalışan altının onsu 1.220 dolar seviyesinde işlem görüyor.

*Altın fiyatlarındaki düşüş damat adaylarını sevindirdi

Altın 'kara cuma' sonrası hafif toparlanma sinyalleri verdi. Geçen haftayı sakin geçiren ancak cuma günü ABD istihdam verisinin açıklanmasıyla dakikalar içinde yerle bir olan altın fiyatları, yeni haftaya hafif primli başladı.

1.220 ÜSTÜNÜ TEST EDİYOR

Cuma günü 1.200 dolar seviyesine yakın düşerek haftasonu tatiline giren altın fiyatları, yeni haftanın ilk gününde hafif yükselişe geçti. Altının onsu 1.220 dolar seviyesinde işlem görüyor.

DARPHANE GREVİ ETKİLEYECEK Mİ?

Ancak bugün iç piyasada saat 14.00 itibariyle Darphane'de başlaması beklenen grevin fiyatları etkileyip etkilemeyeceği merak konusu. Darphane'nin Basın-İş Sendikası'na üye 250'ye yakın çalışanı ücret ve iş güvenliği sıkıntıları nedeniyle grev kararı aldı.

İKİNCİ YARIDA YÜKSELEBİLİR

Öte yandan Bloomberg'in verileri, geçtiğimiz yıl 44.7 milyar dolar ile rekor değer kaybeden altın fonu yatırımcılarının, yılın 2. yarısında daha iyi performansa sahip olacağını gösteriyor. Bazı yatırımcıların tasarruf aracı olarak gördükleri altına inançlarını kaybetmesinin ardından altın 13 yıldır ilk kez düştü. Düşüşler, dünya genelinde mücevher ve sikke taleplerini artırdı. İkinci yarı, Hindistan ve Çin gibi dünyanın en büyük altın alıcılarının yer aldığı Asya'da düğün ve dini bayramların olduğu ve fiziki talebin arttığı döneme denk geliyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Gram altın 78.3 TL

Çeyrek altın 136.8 TL

Yarım altın 271.1 TL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber