Akdağ: Kuş gribinde acil durumdan risk yönetimine geçilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2006 19:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kuş gribi konusunda artık acil durum yönetiminden risk durumu yönetimine geçilmesi gerektiğine inandığını belirterek, "Bundan sonra da hem ülkemiz insanının, hem de bütün dünyanın sağlığı için kuş gribi konusunda ciddi bir risk yönetimini devam ettirmeliyiz" dedi.

Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Jong-Wook Lee ile makamında görüştü. Akdağ, görüşmede, kuş gribi konusunda DSÖ ile Türkiye'nin yapabileceği çalışmaları ele aldıklarını bildirdi.

Akdağ, kuş gribinde Türkiye'nin önemli bir tecrübe yaşadığını belirterek, "Bunu uluslararası örgütler ve dünya ile paylaşmaya devam edeceğiz. Bu arada bütün dünya için risk olarak bilinen, önümüzdeki dönem için karşımıza çıkabilecek bir grip salgını açısından da hazırlıklarımızı yine DSÖ ile birlikte yenileyerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Akdağ, güvenilir entegre tesislerde üretilen ve protein ihtiyacı açısından gerekli olan beyaz et ve yumurta tüketiminden kaçınılmaması gereğine bir kez daha işaret etti.

Riskin tamamen ortadan kalkmadığını belirten Akdağ, "Önümüzdeki dönemde de sürekli uyanık olmak zorundayız" dedi.

DSÖ Genel Direktörü Jong-Wook Lee de kuş gribi konusundaki yerinde müdahaleleri nedeniyle Türkiye'ye takdirlerini iletti.

Bugün tavuk çiftliklerinde incelemelerde bulunacağını kaydeden Lee, bu işle uğraşanların itlaf çalışmalarına rıza göstermeleri nedeniyle özveride bulunduklarını söyledi.

Lee, bugün akşam yemeğinde Akdağ ile biraraya geleceğini belirterek, menüde tavukla hazırlanan Türk mutfağından örneklerin yer aldığını, bunları tatmak istediğini söyledi.

Lee, Türkiye'den DSÖ'nün Londra'daki referans laboratuvarına gönderilen numunelerden 12'sinin pozitifliğinin teyit edildiğini, diğer 9 vakayla ilgili incelemenin de sürdüğünü bildirdi.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber