Halk otobüslerinde reklam giydirmesi kaldırılıyor

Samsun Özel Halk Otobüsçüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Kızıldemir, özel halk otobüslerinde eylül ayı itibariyle reklam giydirmesinin sonlandırılacağını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halk otobüslerinde reklam giydirmesi kaldırılıyor

Samsun Özel Halk Otobüsçüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Kızıldemir, özel halk otobüslerinde eylül ayı itibariyle reklam giydirmesinin sonlandırılacağını söyledi. Filosunda 106 araç ile sabah saat 06.00'dan gece saat 23.15'e kadar günlük 40 bin yolcu taşıyan özel halk otobüsleri, eylül ayından sonra tek tipte boyanacak. Konu hakkında bilgi veren Samsun Özel Halk Otobüsçüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Kızıldemir, 9. aydan itibaren reklam giydirilmiş halk otobüsü kalmayacağını kaydetti. Kızıldemir, "Biz reklamları gelir getirsin diye almıştık ama otobüslerimizin modelleri yüksek olmasına rağmen, çok kirli görünüyorlar ve çevre kirliliği oluşturuyorlar. Ondan dolayı reklamları sonlandırıyoruz. Eylül ayına kadar tüm araçlarımız aynı modelde, aynı tipte boyanacak. Güzel bir şekilde, temiz bir şekilde Samsun halkına hizmet vermeyi düşünüyoruz" dedi.

Aylık ortalama 1 milyon 100 binin üzerinde yolcu taşıdıklarını belirten Kızıldemir, "2013 yılı Haziran ayı sonuna kadar 7.5 milyon taşıdıklarını belirtti. Tramvayın hizmete girmesinden sonra 60 bin yolcudan, 40 bin yolcuya düştüklerini dile getiren Kızıldemir, "Araçlarımız 9 metre, 7 metre ve 12 metre ölçülerinde. Verimli hatlara, yolcusu yoğun hatlarda 12 ve 9 metrelik araçlarımızı çalıştırıyoruz. Yolcusu az olan hatlara da 7 metrelik araçları çalıştırıyoruz. Yolcusu olmayan yere büyük aracımızı gönderdiğimizde zarar ediyoruz. Yolcusu olan yere 7 metrelik aracı gönderdiğimizde de vatandaşa rahatsızlık veriyoruz. Ondan dolayı yolcunun rahat taşınması ve ekonomik olması için bu kararı aldık ve şikayetleri sona erdirdik" diye konuştu.

Halk otobüslerinde 2 yıldır zam olmadığını ifade eden Mustafa Kızıldemir, "Akaryakıta çok yüksek zam yapıldı. Ondan dolayı artık kazancımız düştü. Kazancımız düştüğünden dolayı Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) zam yapılması için dilekçe ile müracaatımızı yaptık. UKOME'nin kararı doğrultusunda yüzde 7'lik bir zam beklemekteyiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber