'Torba Kanun' teklifi görüşmeleri devam ediyor...

Sağlık Bakanlığı: "TBMM Genel Kurulu'nda, iptal edilen maddenin sağlık çalışanların ek ödemeleri veya özlük hakları ile bir ilgisi bulunmamaktadır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 19:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Sağlık Bakanlığı, TBMM Genel Kurulu'nda dün "torba kanun" teklifi içinde kabul edilmeyen maddenin, sağlık çalışanların ek ödemeleri veya özlük hakları ile bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, medyada "AK Partililer önerge sandılar, maddeyi reddettiler” başlıklı çıkan haberlere değinilerek, "Yayınlanan haberlerde, söz konusu maddenin sağlık çalışanları ile ilgili bir konu gibi yansıtıldığı görülmüştür. TBMM'deki Torba Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında iptal edilen maddenin sağlık çalışanların ek ödemeleri veya özlük hakları ile bir ilgisi bulunmamaktadır" denildi.

-Teklifte kabul edilmeyen fıkra

TBMM Genel Kurulu'nda, dün gece, "torba kanun" teklifinin 73. maddesinin bir fıkrası, iktidar partisinin oylarıyla kabul edilmemişti. İptal edilen fıkrada, teşkilat kanunlarına göre kurumsal ek ödeme alanlardan, 666 sayılı Kamu Görevlilerinin Mali Haklarının Düzenlenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname'de yeniden düzenlenen ek ödemeler nedeniyle mağdur olaların hakkını koruyan bir düzenlemeyi içeriyordu.

-"Anayasa Mahkemesi'nin verdiği süre..."

Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Mihrimah Belma Satır, önce önergenin oylandığını ve reddettiklerini anımsatarak, "Madde oylanacaktı. Maddeyi oylarken karar yeter sayısı istediler. O nedenle Meclis Başkanvekili Sadık Yakut bey oylamadan makamdan ayrıldı. Sonra tekrar başladık. Fakat madde oylanırken bizim arkadaşlar önergeyi oyluyor sanmışlar" dedi.

Fıkranın bu nedenle reddedildiğini ifade eden Satır, "Hiçbir şey olmaz. Yıl sonuna kadar çıkabilecek bir madde zaten, tekrar getiririz. Önemli bir şey yok yani" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de Ekim'den sonra bunu bir kanunla düzenleyeceklerini belirterek, "Şu anda bir tekriri müzakere gerekmiyor. Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği ve kanunla düzenlenmesini istediği hususlardan bir tanesi. Ama Anayasa Mahkemesi bir de süre veriyor. Verdiği süre Ekim'e kadar dolmuyor. Dolayısıyla onda bir sorun yok" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber