Mersin'de ayın polisleri ödüllendirildi

Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen 'Ayın Polisi Ödül Töreni' yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mersin'de ayın polisleri ödüllendirildi

Bu ay birinciliği Hırsızlık Büro Amirliği elde etti.

Ödül töreni Asayiş Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapıldı. Bu ay yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucunda Mersin Limanı'nda vatandaşın ayçiçeği yağını çalmak suretiyle hırsızlık yaptıkları tespit edilen 11 kişi ile açıktan hırsızlık yapan 6 kişiyi yakalayarak, tutuklanmalarını sağlayan Hırsızlık Büro Amirliği birinci oldu. 'Ben savcıyım' diyerek 3 vatandaşın toplam 201 bin TL'sini dolandıran 3 kişiyi yakalayan ve tutuklanmalarını sağlayan, bu olayın dışında yine farklı dolandırıcılık suçlarına karışan ve haklarında arama kararı çıkarılan 7 kişiyi yakalayan ve tutuklanmalarını sağlayan Yan-Dol Bürosu ikinci oldu. Yaşı küçük S.T isimli bir bayanın otellerde para karşılığı fuhuş yaptığını yönünde aldığı duyumu değerlendiren ve 2 Haziran'da bir otelde yanındaki şahıslarla S.T. isimli bayanı yakalayarak fuhuş olayı aydınlatan ve kumarhaneye yapılan baskın neticesinde suç unsurlarının ele geçirilmesinde kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 3 şahsın yakalanmasında ve kumar oynanması için yer ve imkan sağlayan 2 şüpheli şahıs ile toplam 72 kişinin yakalanarak Kabahatler Kanunu'na göre 12 bin 500 TL para cezası uygulanması neticesinde söz konusu iki derneğinde mühürlenerek kapatılmasını sağlayan Ahlak Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Turgut Köstekçi ile Gökhan Bayraktar üçüncülük ödülünü almaya hak kazandılar.

Ödül töreni öncesi konuşan Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü, hem 'Gezi Parkı' olayları hem de Akdeniz Oyunları'ndan dolayı son ayları yoğun geçirdiklerini ifade ederek, "Arkadaşlarımız gece, gündüz demeden özverili bir şekilde çalıştılar. Bu ay arkadaşlarımız mesailerinin büyük bir çoğunluğunu işlerinde geçirmek zorunda kaldı. Allah'a şükür ki bütün bu yoğunluğa karşın hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Hem Gezi Parkı olayları olsun hem de Akdeniz Oyunları'nı sıkıntısız geçirdik. Özellikle Akdeniz Oyunları'nı güvenlik açısından 'sıfır' sorunla atlattık" diye konuştu.

Bu kadar yoğun gündemin arasında ekiplerin ayrıca diğer işlerini de devam ettirdiğine dikkat çeken Özlü, "Ekiplerimiz özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürdüler. Ellerindeki işleri de aksatmadan, aksine fazla çalışarak suçluları yakaladılar ve gerekli cezaları almalarını sağladılar. Her birini tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"EKİPLERİMİZ OLAYLARIN AYDINLATILMASI İÇİN YÜREKLERİNİ ORTAYA KOYUYORLAR"

Asayişten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Salim Yavuz ise bu ayda güzel çalışmaların yapıldığını vurgulayarak, "Özellikle son 2 aydır gündemimiz çok yoğun. Akdeniz Oyunları ve Gezi Parkı olaylarının içinde arkadaşlarımız birde asayiş işiyle uğraştılar. Hepsinin eline, yüreğine, emeğine sağlık. Arkadaşları tebrik ediyorum. Her ay daha iyi çalışmalar ortaya çıkıyor ve çıkmaya devam edecektir. Ümidimiz hiç olay olmasın ama olan olayları da çözmek gerekiyor. Ekiplerimiz bir olayla ilgili yüreklerini ortaya koyuyorlar. Suç işleyenin yanına kar kalmıyor. Bu çalışmalar fedakarlık isteyen işler. Kendinizden, ailenizden fedakarlık ediyorsunuz. Vakti zamanı geliyor belki birçok şeyden fedakarlık etmeniz gerekiyor. Netice de böyle çalışmalar ortaya çıkıyor. Bu çalışmaları görünce polislerimizin yüreğini ortaya koyduğunu görüyoruz. Allah hepinizi korusun ve yardımcısı olsun" dedi.

Konuşmaların ardından ödüle layık görülen polis memurları ödüllerini aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber