OMÜ'de başarıya ceza başarısızlığa ödül

Haber Giriş : 03 Şubat 2006 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prof. Dr. Ferit Bernay'ın keyfi uygulamalarına sahne olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde doktorasını tamamlayamayarak başarısız olan bir araştırma görevlisinin hiçbir şey olmamış gibi görevine devam ettiği ortaya çıktı. 41 araştırma görevlisinin, bilimsel başarılarına bakılmadan kapı önüne konulduğu OMÜ'de bir araştırma görevlisi, doktorasını zamanında bitiremediği halde üniversitede kaldı.

Araştırma görevlisi olarak üniversitede kalan Hülya Bulut'un yerini koruyabilmesi, beraber çalıştığı bölüm hocalarının Rektör Bernay'a yakın olmasıyla açıklanıyor. Bulut, "Bu tarz şeyler hakkında konuşmak istemiyorum" dedi.

Hülya Bulut, OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde 1997'de doktora öğrenimine başladı. Öğrenimi sürerken fakültede açılan araştırma görevliliği sınavını kazandı ve 2001'de araştırma görevlisi olarak atandı. Ancak 1997'de başladığı doktorasını süre uzatımı dahil 6 yılda tamamlayamadığı için öğrencilik ile ilişiği kesildi. Doktora öğrenciliğiyle ilişiği kalmadığı halde araştırma görevlisi olarak çalışmaya devam etti.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber