Asker de servetini açıklasın'

Haber Giriş : 03 Şubat 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP, siyasetin ana gündemi haline gelen mal bildirimiyle ilgili karşı atağa geçti. TBMM Danışma Kurulu'nda dün muhalefet partilerinin bu konuda daha önce verilen kanun tekliflerinin Meclis gündemine alınmasını reddeden AKP, mal bildirimini zorunlu kılacak bir yasa teklifi çalışması başlattı. AKP'nin mal varlığında şeffaflık getirecek çalışması sadece siyasileri değil tüm kamuyu kapsayacak. AKP Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, ?Çalışmamız yargı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları dahil tüm kamuyu kapsayacak genişlikte olacak? dedi.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan çalışma hakkında bilgi veren AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ise, bu konuda AKP Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır'ın iki yıldır görüşülmeyi bekleyen teklifi ile CHP İstanbul Milletvekili Algan Hacaloğlu'nun hazırladığı kanun teklifinden de yararlanacaklarını belirtti. Ergin, ?Başbakan'ın da bu konuda daha önce benzer bir açıklaması oldu. Biz mal beyanıyla ilgili her türlü çalışmayı yapacağız. AKP olarak bu çalışmayı başlatıyoruz. Düzenlemenin sınırları ve kapsamı daha sonra belli olacak? dedi.

Yalçınbayır ve Hacaloğlu'nun kanun tekliflerinin içeriğine karşı olmadıklarını ifade eden Ergin, bu çalışmaları ?ham? bulduklarını söyledi. Ergin, ? Her iki kanun teklifinden de yararlanacağız. Çalışmayı çok uzatmadan TBMM Genel Kurul gündemine taşıyoruz? dedi.

Meclis Başkanı Bülent Arınç ise mal varlığı açıklanmasını teknik bir konu olarak değerlendirerek, ?Meclis bir düzenlemeyi gerek görürse yapabilir? dedi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber