Kıyafetten dolayı atılan aday memurlara af

Meclis Genel Kurulu, 6 Temmuz tarihli birleşiminde, atılan aday memurlarla ilgili önemli bir önergeyi kabul etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 18:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Kıyafetten dolayı atılan aday memurlara af

Meclis Genel Kurulunun kabul ettiği önerge şu şekildedir:

"657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi aday memur statüsünde görev yapmakta iken 1/1/1990 ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih arasında 657 sayılı Kanunun 125 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (g) alt bendinde yer alan fiili işlediği gerekçesiyle anılan Kanunun 56 ve 57 nci maddeleri uyarınca disiplin cezası veya olumsuz sicil almış olmaları nedeniyle memurlukla ilişiği kesilip asli memurluğa atanamayanlar, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde eski kurumlarına müracaat etmeleri halinde, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları koşuluyla kurumlarında daha önce işgal ettikleri aynı veya benzer unvanlı kadrolara iki ay içinde atanırlar. "

Bu maddenin anlamı

1- Kılık kıyafet yönetmeliğindeki hükümlere uymadığı için aday memurken atılanlara memuriyet dönme hakkı verilmektedir.

2- Bu hak, 1990 yılından, maddenin yürürlüğe gireceği tarihe kadar, disiplin cezası veya olumsuz cezadan dolayı asli memurluğa atanamayanları kapsamaktadır.

3- Kanun, Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra, atılmış olan aday memurlar 3 ay içinde kurumlarına başvuracaktır. Kurumlar da 2 ay içinde eski kadrolarına atayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber