'Torba Kanun' teklifi görüşmeleri devam ediyor

22 Mayıs öncesi dengelerle 22 Mayıs sonrası dengeler farklı olacaktır. Türkiye'nin hazırlıkları zamanında yapıldığı için bizim açımızdan endişe edecek sorun görmüyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, piyasalardaki hareketlilik ve Merkez Bankası'nın döviz satış ihaleleriyle ilgili, "22 Mayıs öncesi dengelerle 22 Mayıs sonrası dengeler farklı olacaktır. Türkiye'nin hazırlıkları zamanında yapıldığı için bizim açımızdan endişe edecek sorun görmüyoruz" dedi.

"Torba Kanun" Teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Babacan, Devlet Memurları Kanunu'nun 4/b maddesine göre çalışanların, mahalli idarelerdeki sözleşmelilerin, sözleşmeli sağlık personelinin, teşkilat kanunlarına dayalı görev yapan sözleşmeli personelin kadroya geçirileceğini söyledi. KİT, KOSGEB, İller Bankası gibi bütünüyle sözleşmeli personel istihdam eden kuruluşların kapsamda olmadığını ifade eden Babacan, teklifte kısmi süreli çalışanların bulunmadığını kaydetti.

Kamu personelinin ek göstergelerinin genel düzenlemelerle ele alınabildiğini dile getiren Babacan, çalışanların çok farklı sistemlere tabi olduğu için pratik çözüm bulmanın kolay olmadığını söyledi. Babacan, "Haklı talepler geldikçe ilgili birimler tarafından değerlendirilir" dedi.

Ali Babacan, döviz satış ihalesi yapan Merkez Bankası'nın birinci önceliğinin fiyat istikrarı olduğunu belirtti. Merkez Bankası'nın, bu hedefle çelişmemek şartıyla diğer öncelikler konusunda da politikalarını sürdüreceğini anlatan Babacan, şöyle konuştu:

"Özellikle 22 Mayıs'tan bu yana tüm gelişmekte olan ülkelerin piyasalarında ciddi hareketlilik söz konusu. ABD, Avrupa ve Japon Merkez Bankası'nın aldığı ve bundan sonra alacağı kararlar pek çok ülkenin para politikalarını ve diğer ekonomi politikalarını gözden geçirmesi için önemlidir. Bu gelişmeler, pek çok gelişmekte olan ülkede yeni dengeler oluşmasını sağlayacak. 22 Mayıs öncesi dengelerle 22 Mayıs sonrası dengeler farklı olacaktır. Türkiye'nin hazırlıkları zamanında yapıldığı için bizim açımızdan endişe edecek sorun görmüyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber