112 acil sağlık hizmetlerinde çalışan personel, 2004 yılından itibaren sarı lacivert renk tek tip kıyafet giyecek.

Haber Giriş : 20 Aralık 2003 08:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

112 acil saglik hizmetlerinde çalisan personel, 2004 yilindan itibaren sari lacivert renk tek tip kiyafet giyecek.

Konya Acil Saglik Hizmetleri Sube Müdürlügü'nde, çalisanlar için hazirlanan yeni kiyafetleri tanitan Saglik Müdürü Fatih Kara, daha önce bagis ve vakif imkanlari ile temin edilen kiyafetlere, 2004 yilindan geçerli olmak üzere Saglik Bakanligi tarafindan belirli bir standart getirildigini söyledi.

Sari ve lacivert renkteki özel kiyafetler sayesinde kalabalik ortamlarda acil yardim ekibinin kolaylikla taninacagini kaydeden Kara, sunlari söyledi:

?Hazirlanan kiyafetler kislik olup kaban, yelek, sweet ve pantolondan olusuyor. Su geçirmez ve soguga karsi elyaf destek ile koruyucu özellikte yapildi. Kullanilan sari ve lacivert renkler, Türkiye 112 sistemi için bakanligimiz tarafindan belirlenen standartlarda hazirlandi. Karanlik ortamlarda müdahale gerektiginde fosfor özelligi de saglik ekibinin kolaylikla fark edilmesini saglayacaktir. 2004 yilindan itibaren artik bütün 112 ekibini tek tip kiyafetle görecegiz.''

Acil saglik hizmeti veren ekibin, birçok nedenden dolayi özel kiyafet kullanma zorunlulugu oldugunu ifade eden Kara, özel kiyafetlerin trafik kazasi, dogal afet gibi olaylarda, personelin olumsuz hava sartlarindan etkilenmeden hizmet verebilmesini saglayabilecek özellikte oldugunu kaydetti. Bir takim kiyafetin 160 milyon liraya mal oldugunu belirten Kara, bu kiyafetlerden Türkiye çapinda bin 100 adet yaptirildigini, bunlarin da 200 tanesinin Konya'ya tahsis edildigini sözlerine ekledi.

D.B.Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber