Mühendislerden YÖK'e tepki

Adana’da TMMOB üyesi mühendisler, teknik öğretmenlerin mühendis olmalarına imkan tanıyan uygulamaya T cetvellerini kırarak tepki gösterdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2013 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mühendislerden YÖK'e tepki

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi grup, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) teknik öğretmenlere mühendis olma yolunu açan “Teknik Öğretmenler için Mühendislik Tamamlama Programı”na Adana'da tepki gösterdi. Mühendisler, T cetvellerini kırdı.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Sekreteri Nazım Biçer, 80 bin civarındaki teknik öğretmene sınavla mühendis ünvanı verilmesine olanak sağlayacak uygulamanın, mühendis işsizliğini artıracağını savundu. Teknik öğretmenlerin mühendislerin birlikte faaliyet yürüttükleri iş arkadaşları olduğunu belirten Biçer, şunları söyledi:

“Ancak teknik öğretmenlik ve mühendislik birbirinin yerine geçebilecek meslek alanları değildir. Gerek eğitim gerekse de uygulama alanları açısından farklı. Çalışma yaşamında işbirliği içinde çalışan iki meslek grubunun ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ve politik açmazlar nedeniyle karşı karşıya getirilmesi sorunların çözümü açısından yarar sağlamayacak. Aynı zamanda teknik eğitimin değerini yok sayan bu sınav mühendis, mimar ve şehir plancısı olmak için üniversitelerin lisans bölümlerinde en az dört sene emek veren öğrencilerimizin, meslektaşlarımızın emeklerini de yok saymakta.” Basın açıklamasının ardından mühendisler, yanlarında getirdikleri diplomaları yırtarak, T cetvellerini kırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber