Danıştay'da 'aday' krizi çözüldü

Danıştay’daki ‘başkan adayı’ krizi sona erdi. Başkanlığın en güçlü iki adayından birisi olarak gösterilen Başkanvekili Zerrin Güngör adaylık başvurusu yaptı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay'da 'aday' krizi çözüldü

Güngör seçilirse, Danıştay başkanlığı yapan üçüncü kadın olacak.

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasından sonra başkanlık için yeni aday çıkmaması nedeniyle yaşanan kriz çözüldü. Seçimlerin güçlü adayları arasında gösterilen Başkanvekili Zerrin Güngör dün adaylık dilekçisini verdi. Güngör üzerinde mutabakat sağlandığı öğrenildi.

Danıştay'da yeni seçilen üyeler iki aday üzerinde tartışma yürütmüştü. Bir kısım üyeler Danıştay 13.Daire Başkanı Nevzat Özgür'ün adaylığını savunmuş, diğer üyeler ise bu dairenin de en az başkanlık kadar önemli bir daire olduğunu belirterek buna karşı çıkmıştı. İki grubun daha sonra Güngör üzerinde uzlaştığı öğrenildi.

Adaylık başvurusu yapan Başkanvekili Zerrin Güngör'ün seçilmesi halinde Danıştay'da yeniden kadın başkan dönemi başlayacak. Güngör seçilirse Firuzan İkincioğulları ve Sumru Çörtoğlu'ndan sonra üçüncü kadın başkan olacak. Danıştay Genel Kurulu yarın seçim gündemiyle toplanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber