Üst kurulları Sayıştay denetimine açan ve üye sayılarını eşitleyen yasal düzenlemeye son şekli verildi.

Haber Giriş : 20 Aralık 2003 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üst kurullari Sayistay denetimine açan ve üye sayilarini esitleyen yasal düzenlemeye son sekli verildi.

Üst kurullari Sayistay denetimine açan ve üye sayilarini esitleyen yasal düzenlemeye son sekli verildi. Basbakanlik'ta gerçeklestirilen ve 8 özerk kurul ile kurum baskaninin katildigi toplantida, yasa taslagi üzerindeki çalismalar tamamlandi. Taslaga göre; daha önce dis denetime tabi olmayan ve kurullarin kendileri tarafindan yapilan denetimleri, bundan sonra Sayistay tarafindan gerçeklestirilecek. Ayrica üst kurullarin yillik faaliyet raporu, mali tablolari ve bütçe kesin hesabi da her yil TBMM'ye sunulacak.

Düzenleyici ve Denetleyici Kurullar Hakkindaki Kanun Taslagi'nda özerk kurulus, ilgili bakanlik vasitasiyla devlet ile baglanti kuracak. Ilgili bakanlik, özerk kurulusun devlet ile iliskisini saglayacak ve bu iliskiye aracilik edecek.

Üye sayilarina standart

Üst kurullarin üye sayilarina da standart getirildi. Farkli sayilardaki üyelerden olusan üst kurullar artik, 7 üyeden olusacak. Bunlardan 2 üye, Bakanlar Kurulu tarafindan baskan ve baskan yardimcisi olarak atanacak. Halen faaliyette olan 8 özerk kurul ve kuruma "Hukuka uygunluk", "mali" ve "performans denetimi" getirilecek. Hukuka uygunluk ve performans denetimi, kurulun iç denetim mekanizmasi halinde ve baskan tarafindan yapilirken, mali denetim Sayistay tarafindan gerçeklestirilecek. Üst kurullarin yillik faaliyet raporu, mali tablolari ve bütçe kesin hesabi her yil TBMM'ye sunulacak.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber