Torba tasarı görüşmeleri devam ediyor

TBMM Genel Kurulu'nda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri 5. bölüm üzerinde sürüyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 20:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve organize sanayi bölgeleri, cazibe merkezleri haline getiriliyor. Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedelleri bu bölgeler içerisinde indirimli olarak uygulanacak.

TBMM Genel Kurulu'nda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri 5. bölüm üzerinde sürüyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve arkadaşları, 5. bölümde yer alan 73. maddenin t fıkrası üzerinde önerge verdi.

Kabul edilen önergeyle, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve organize sanayi bölgeleri, cazibe merkezleri haline getiriliyor.

Buna göre, yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedelleri bu bölgeler içerisinde indirimli olarak uygulanacak.

Yapı denetimi hizmeti için yapı denetim kuruluşuna ödenecek hizmet bedeli, yapı denetimi hizmet sözleşmesinde belirtilecek. Bu bedel, yapı yaklaşık maliyetinin yüzde 1,5'undan az olamayacak. Hizmet bedeli oranı, yapım süresi iki yılı aşan iş için yıllık yüzde 5 artırılacak ve yapım süresi iki yıldan daha az olan işler için yıllık yüzde 5 azaltılacak. Bu bedele, katma değer vergisi ile yapı denetim kuruluşu tarafından talep edilen, taşıyıcı sisteme ilişkin olmayan malzeme ve imalatlar konusunda yapı müteahhidince yaptırılacak olan laboratuvar deneylerinin masrafları dahil olmayacak.

Yapı denetim kuruluşu, yapı sahibinden başka bir ad altında, ayrıca hiçbir bedel talebinde bulunamayacak. Yapı denetim kuruluşlarına ödenecek hizmet bedeli, Endüstri Bölgeleri, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Organize Sanayi Bölgeleri içerisinde yer alan tüm yapılar için yüzde 75 indirimli uygulanacak.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, daha sonra birleşime ara verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber