İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Elinde orakla hastaneyi bastı/ Video

Tokat'ın Erbaa ilçesinde engelli maaşı için gerekli "sağlık kurulu raporu" alamadığı hastanenin camlarını kırarak, hastane içinde orakla dolaşan kişi güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2013 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, böbrek rahatsızlığı bulunan A.B. (28), engelli maaşı alması için Erbaa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan istenen sağlık kurulu raporunu almak amacıyla bir süre önce Erbaa Devlet Hastanesine başvurdu.

Hastanedeki muayenesinin ardından "yüzde 40 ve üzeri özürlü sağlık kurulu raporu" alamayan A.B, bu duruma sinirlenerek yanına aldığı orakla bir süre sonra hastaneye döndü.

Hastanenin camlarını kıran ve idari kısımda yetkilileri aradığı iddia edilen A.B, güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirilerek polis ekiplerine teslim edildi.

Öte yandan, A.B'nin, 27 Haziran'da hastaneye orakla girişi ve idari kısımda gezmesi, sağlık kuruluşunun güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayın yaşandığı gün çıkarıldığı mahkemece tutuklanan A.B'nin, itiraz üzerine 7 Temmuz'da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Arslan Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu kişinin, Erbaa Devlet Hastanesine özürlü raporu almak için başvurduğunu belirtti.

Erkan, "Şahıs daha sonra Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfına gitmiş. Oradakiler, şahsa engelli maaşı almak için raporun yeterli olmadığını söylemişler. Şahıs, yine hastaneye gelmiş, arkadaşlar da kendisine özrü oranında rapor verdiklerini söylemişler" diye konuştu.

Bu kişinin daha sonra hastanenin bazı bölümlerinin camını kırdığını belirten Erkan, "Başhekimin odasına girmiş, başhekim izinde olduğu için şahısla karşılaşmamış. Bana gelen bilgiye göre şahıs herhangi bir sağlık çalışanını yaralamamış" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber