İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Genel Kurul 35. maddeyi görüşmeye başladı

TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinde de değişiklik içeren kanun tasarısının görüşülmesine TBMM Genel Kurulu'nda başlandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 15:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Genel Kurul 35. maddeyi görüşmeye başladı

Başkanvekili Sadık Yakut, "Torba Kanun" teklifinin kabul edilmesinin ardından gündemin diğer maddelerine geçti.

Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın okunması sırasında komisyon ve hükümet yerini aldı.

Böylece tasarının tümü üzerindeki görüşmelere geçildi.

Tasarıyla TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesindeki "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; Türk yurdunu ve Anayasa ile tayin edilmiş olan Türkiye Cumhuriyetini kollamak ve korumaktır" ifadesi, "Silahlı Kuvvetlerin vazifesi; yurt dışından gelecek tehdit ve tehlikelere karşı Türk vatanını savunmak, caydırıcılık sağlayacak şekilde askeri gücün muhafazasını ve güçlendirilmesini sağlamak, Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla yurtdışında verilen görevleri yapmak ve uluslararası barışın sağlanmasına yardımcı olmaktır" şeklinde değiştiriliyor.

Sözleşmeli erbaş ve erlerin uzman erbaşlığa geçiş yaş sınırı 25'ten 29'a yükseltiliyor.

Tasarı, Askerlik Kanunu kapsamında yükümlülüğünü yerine getirenlerden ölen ve sakatlananlar için tazminat ödenmesini öngörüyor.

Esir düşen, görevi sırasında harp gaibi olan veya enterne edilenlerle terörle mücadele görevi sırasında veya bu görevlerinden dolayı alıkonulan ya da kaybolan sözleşmeli erbaş ve erler, uzman erbaşlar ve uzman jandarmaların özlük haklarının da ailelerine ödenmeye devam edilmesi düzenleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber