Ramazan'da çocuklar ebru sanatını öğreniyor

Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında açılan 'Eğlence Atölyesi' standında çocuklar geleneksel Türk sanatlarından biri olan ebru sanatını öğreniyorlar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2013 10:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ramazan'da çocuklar ebru sanatını öğreniyor

Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında açılan 'Eğlence Atölyesi' standında çocuklar geleneksel Türk sanatlarından biri olan ebru sanatını öğreniyorlar. Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliklere katılan çocuklar Hacivat-Karagöz, Pişekar ve Kavuklu, Keloğlan, ateşbaz, illüzyon gösterilerini ilgiyle izlerken aynı zamanda eğlenerek ebru sanatını öğreniyorlar. Bu yıl Ramazan etkinlilerinde ilk kez açılan Eğlence Atölyesi - Ebru Sanatı standına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

Belediye tarafından görevlendirilen Ebru Sanatçısı Meral Özcan, çocukların ilgisinden çok memnun olduğunu söyledi. Her akşam iftardan sonra çocuklarla onlarca farklı desende ebru yaptıklarını ifade eden Özcan, "Geleneksel Türk sanatlarından biri olan ebru, kabaca, yoğunluğu kitre gibi maddelerle artırılmış su yüzeyine, toprak boyaların, at kılından yapılan fırçalar kullanılarak serpilmesi ile elde edilen renkli desenin, kağıda aktarılarak hayat bulması sanatıdır" dedi.

Etkinliklere katılan çocuklar ise bu aktiviteden dolayı Başkan Kadir Kara'ya teşekkür ettiler. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber