'Cumhurbaşkanı AK Parti'den biri olacaktır'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2006 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Yılmaz Demir, ''Cumhurbaşkanı, bugün AK Parti sıralarında oturan bir milletvekili arkadaşımız olacaktır. Bunu da engellemeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir'' dedi.

AK Parti Serik İlçe Teşkilatı'nın 2'nci Olağan Kongresi'ne katılan teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Demir, iktidarlarıyla Türkiye'nin hızlı bir gelişim sürecine girdiğini söyledi. Avrupa Birliği uyum sürecinde, partisinin yaptığı çalışmalar sayesinde Türkiye'nin 15 yıl zaman kazandığını belirten Demir, Yüksek Öğretim Yasası'nda yapılacak değişikliklerin üniversitelere özgürlük ve demokrasi getireceğini kaydetti.

Üniversitelerin sistematiği konusunda eksiklik olduğunu ifade eden Demir, ''Biliyorsunuz YÖK ile ilgili yasal bir düzenleme yaptık ama Sayın Cumhurbaşkanı veto etti. Bir ilim adamı, bir akademisyen düşünün ki, kaderi atanmış bir rektörün iki dudağının arasında. O üniversitede özgürlükten bahsetmek, o üniversitede demokrasiden bahsetmek, o üniversitede üretimden bahsetmek mümkün değildir'' dedi.

Son günlerde bazı siyasi parti liderlerinin erken seçim söylemlerini kullandığını da belirten Yılmaz Demir, Türkiye'nin erken seçim ihtiyacının bulunmadığını söyledi.

Bu söylemlerdeki asıl amacın, cumhurbaşkanlığı seçimlerini, halen görevdeki meclisin yapmasını engellemek olduğunu belirten Demir, şöyle devam etti:

''Asıl amaçları, şu andaki Meclis'e Cumhurbaşkanlığı seçme hakkını tanımamak. Gayet açık bir şey söyleyelim, kim ne derse desin, kim ne yapmaya kalkışırsa kalkışsın, bu dönem, yani 22'nci dönem milletvekilleri, AK Parti iktidarı olarak bizler, cumhurbaşkanlığı seçimini mutlaka yapmakta kararlıyız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber