İnternet kullanım ücreti düşebilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2006 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, abone sayısının artması ve yatırım maliyetlerinin azalması sonucunda internet ücretlerinde indirim yapılabileceğini bildirdi.

Yıldırım, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın soru önergesini yanıtlarken, 256 Kbps limitli internet kullanıcılarının kotalarının sabit tutularak, hızlarının iki katına çıkarıldığını belirtti. ''İki kat hız, iki kat veri demek değildir'' diyen Yıldırım, hızı iki katına çıkarılan kullanıcıların, aynı veriyi yarı sürede indirmelerine olanak sağladığını ifade etti.

Bakan Yıldırım, 512 Kbps limit kullanıcıların 5 GB olan kotalarının, ücrette herhangi bir değişiklik yapılmadan 6 GB'ye yükseltildiğini bildirerek, şunları kaydetti: ''256 Kbps limitsiz abonelerin hız artırımı şu an için planlanmamıştır. Bu aboneler diledikleri takdirde tarifesi aynı olan 512 Kbps 6 GB limitli aboneliği veya tarifesi daha düşük olan 512 Kbps3 GB limitli aboneliği tercih edebilmektedir.

Herkesin geniş band internet erişimine, en uygun koşullarda sahip olabilmesi için ADSL altyapısının iyileştirilmesi ve geliştirilmesi çalışmalarına devam edilmektedir. Abone sayısının artması ve zaman içerisinde yatırım maliyetlerinin azalması sonucu ücretlerde indirime gidilebilmesi mümkün olacaktır.''

Binali Yıldırım, internet kullanıcılarından alınan yüzde 15 oranındaki Özel İletişim Vergisi'nin kaldırılması veya azaltılmasının bütçe dengesine bağlı olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber