'Koçluk' meslek olarak tanındı

Koçluk Platformu Derneği ve Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği'nin (ICF Türkiye) 2 yıldır yaptığı çalışmalar neticesinde Türkiye'de ''koçluk'' meslek olarak tanındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 23:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Koçluk' meslek olarak tanındı

Konuya ilişkin açıklamada, hem kurumların hem de bireylerin gelişimini destekleyen ve farkında olmadıkları potansiyeli ortaya çıkarmasına yardımcı olan ''koçluk'' hizmeti ve eğitimlerinin, piyasadaki algı karışıklığı nedeniyle tartışıldığı belirtildi.

Bu karışıklığın, 29 Haziran 2013 tarihli 28692 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, ''Koç Ulusal Meslek Standardı'' ile giderildiği ifade edilen açıklamada, koçluğun resmi bir meslek olarak tanındığı ve kurallarının net olarak belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Uluslararası Profesyonel Koçluk Derneği (ICF Türkiye) Başkanı Psikolog Dr. Nur Velidedeoğlu Kavuncu, şunları kaydetti:

''2 yıl önce ICF Türkiye ve Koçluk Platformu Derneği tarafından başlatılan ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ile bugüne kadar başarıyla yürütülen Ulusal Meslek Standardı çalışmaları sonucunda 'koçluk' mesleği resmi olarak tanındı. Bu konuda eğitimi olmayan kişilerin koçluk adına yaptığı ve mesleğin yanlış tanınmasına neden olan çalışmaların önüne geçeceğini umduğumuz bu gelişmenin, koçluk mesleğinin ülkemizde doğru anlaşılmasına ve konumlandırılmasına büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber