AK Parti: 48 madde muhalefet için bir samimiyet testi!

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu dün Başbakan Erdoğan başkanlığında 5 saat süren bir toplantı yaptı. Toplantının ardından Başbakan, eşi Emine Erdoğan’la birlikte MKYK üyelerini iftarda ağırladı. İftara MKYK üyelerinin eşleri de katıldı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti: 48 madde muhalefet için bir samimiyet testi!

ŞEBNEM HOŞGÖR

MKYK'da Anayasa çalışmalarında Erdoğan'ın “48 maddelik paketi yasalaştıralım” önerisi sonrası muhalefetin tavrı masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan şunları söyledi:

Ziyan olmasın

“Bizim dediğimiz şudur; komisyon şu anda 48 maddede mutabık kalmış. Tamamında uzlaşamıyorsak, yapılan çalışmalar ziyan olmasın. Gerçekten bir uzlaşma varsa, muhalefetin bunun arkasında durması lazım. Bu bir samimiyet testidir. Ama CHP görüyoruz ki durmuyor. MHP'nin de ne yapacağı belli değil. Biz bu çalışmalar heba olmasın istiyoruz. Şu anda 48, çalıştık 58 mi oldu. Ne olduysa anlaştıklarımızı çıkartalım. Seçim takvimi nedeniyle vakit daralıyor. Bunları çıkatıp 'Elde var 1' diyelim. Ondan sonra da umut varsa devam edelim.”

Erdoğan'ın muhalefet partilerinin önerisine yönelik tavrını değerlendirirken, “Muhalefet kaçıyor” dediği öğrenilen Erdoğan'ın, “Biz 'gelin beraber çıkaralım. Komisyon da devam etsin' diyoruz, MHP 2015'e bırakıyor, CHP ve BDP şarta bağlıyor. Komisyonda dostlar alışverişte görsün anlayışıyla çalışılacaksa, hiçbirşey yapmadıktan sonra komisyonun çalışması ne işe yarar?” görüşünü dile getirdiği bildirildi.

'Liderler kalacak mı?'

Bazı MKYK üyelerinin de muhalefetin “48 maddelik paket” konusundaki tavrını eleştirirken, “2014 seçimlerinde Uzlaşma Komisyonu üyelerinden kaçı Meclis'te olacak. Hatta bu Genel Başkanlar yerinde olacak mı?” ifadesini kullandıkları öğrenildi.

Erdoğan'ın toplantıda Uzlaşma Komisyonu üyeleri Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Mustafa Şentop'a “Çalışmalara gereken titizliği gösterin”, parti sözcüsü Hüseyin Çelik'e de, “Bu konudaki kararlılığımızı her fırsatta her zeminde dile getirin” talimatı verdiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber