Mehmetçiğe cinsel eğitim

Haber Giriş : 06 Şubat 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü üreme sağlığı projesi, ilginç verileri de ortaya koydu. İstatistik sonuçlara göre bugüne kadar eğitim gören 900 bin askerin yüzde 50'si karşı cinsi, yani kadınları anatomik olarak tanımıyor. Yine yarısı hayatında hiç prezervatif görmemiş. Yüzde 40'ı ise mastürbasyonu günah sayıyor.

BİRLEŞMİŞ Milletler Nüfus Planlama Fonu (UNFPA), Sağlık Bakanlığı ve TSK'nin ortaklaşa yürüttüğü "TSK Üreme Sağlığı ve Aile Planlaması Projesi", Avrupa Birliği tarafından yüzlerce proje arasından birinci seçildi.

PREZERVATİF YAZILARI

Dersler toplam sekiz saat sürüyor. Her asker, tezkere alana kadar geçen süre içerisinde mutlaka bir kere bu dersi almış oluyor. Dersler, askerlerin anlayacağı dilde, yüz yüze veriliyor. Askerler, bu eğitimlere sivil kıyafet ya da eşofmanlarıyla katılıyor. Program başladıktan sonra, dersanelere, koğuşlara, hatta tuvaletlere yazılar konmuş. Mesela askerlik yapan herkesin bildiği elektrik düğmelerinin yanına yazılan "Lüzumsuzsa söndür" gibi yazıların benzerleri, "Prezervatif: Bir kere kullan, at" şeklinde yazılar duvarlara asılmış.

VÜCUDUMUZU TANIYALIM

Eğitimlerde öncelikle erkek ve kadın cinsel organları anlatılıyor. Kadınların ádet döngüsü, çocuğun oluşum ve gelişimi, ders konularından bazıları. Dersler sırasında tutulan istatistiklerde askerlerin en az yüzde 50'sinin kadın vücudunu tanımadıkları ortaya çıkmış. Hazne, tüp, döl yatağı gibi kavramları hayatları boyunca hiç duymamışlar. Projenin başladığı tarihten itibaren başında bulunan ve emekli olduğu 2005 Ağustos ayına kadar da görevini yürüten Prof. Dr. Recai Pabuçcu, "Bırakın bunları, askerlere 'Adet kanı nereden gelir?' diye sorulduğunda, gelen cevapların yüzde 30'u yanlış bilgi oluyor" diyor.

160 MİLYAR DOLAR

Prof. Dr. Recai Pabuçcu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Biz yıllardır kadınlarımıza, kızlarımıza cinsel eğitim, aile planlaması ve üreme sağlığı eğitimi veriyoruz. Ama program beklenen yararları sağlamıyor. Çünkü erkek bu işi benimsemezse olmuyor. TSK'nin elinden, yılda ortalama 500 bin asker geçiyor. Bu 500 bin askeri aileleriyle ve yakın çevresiyle birlikte onla çarpsak 5 milyon kişinin eğitimini sağlamış oluruz. Önümüzdeki on yıl içerisinde, 1 milyon 707 bin istenmeyen çocuğun doğumunu engellersek, şu andaki GSMH değerleriyle, ortalama 160 milyar ABD doları tasarruf sağlamış olacağız. Her bebek doğduğunda, ülkeye yaklaşık 5 bin dolarlık yük getiriyor. Bunların hepsi eğitime katılan askerlere anlatılıyor."

TSK'nin tüm birliklerinde toplam 450 dershane açıldı.

Askerlerin yüzde 50'si karşı cinsin vücudunu tanımıyor.

Mastürbasyonu günah sayanların oranı yüzde 40.

Yüzde 50'si prezervatifin ne olduğunu bilmiyor.

Akraba evliliğinin risklerini bilmeyenlerin oranı yüzde 50.

Cinsel bilgili şafak defteri

Askerlerin günleri işaretleyerek kalan zamanı saydığı "şafak defteri" de proje kapsamında bir hayli değişti. Artık askerlere, içerisinde cinsel bilgilerin yer aldığı bir "şafak defteri" de ücretsiz olarak veriliyor. Asker, biten günü defterine işaretlerken, kutucuğun karşısında yer alan cinsel bilgiyi de okumuş oluyor.

Filipinler'den penis maketi

Kurstaki konulardan biri "mastürbasyon". Askerlere "Mastürbasyon sağlığa zararlı mı, değil mi?" konusunda bilgi veriliyor. Prof. Pabuçcu, askerler arasında, mastürbasyonu günah bilip yapmayanların oranının yüzde 40 civarında olduğunu söylüyor. Yine bu askerlerin yüzde 50'ye yakını, prezervatifin ne olduğunu bilmiyor. Bu eğitimler sırasında, Filipinler'den gelen ereksiyon halindeki penis maketlerini kullanılıyor; bu maketler üzerinde, prezervatifin takıp çıkarılmasının ve sızdırmazlık testinin nasıl yapılacağı gösteriliyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber