Görevde yükselmeye dava açtı, sürgün edildi

Eğitim Bir-Sen tarafından, Kırklareli Üniversitesi yönetiminin görevde yükselme sınavına itiraz eden ve konuyu yargıya taşıyan Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Üniversitesi Temsilcisi Caner Yahya Boyar'ın üniversite yönetiminin hışmına uğradığı belirtilerek, yaşananların hak ve hukuka aykırı olduğu savunuldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2013 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görevde yükselmeye dava açtı, sürgün edildi

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) tarafından, üniversite yönetiminin görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı uygulamasına itiraz ettiği için Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Üniversitesi Temsilcisi Caner Yahya Boyar'ın yönetimin hışmına uğradığı iddia edilerek, konuya ilişkin basın açıklaması yapıldı.

Hak arama yollarının sonuna kadar açık olduğu ve yasal yolların kullanılmasının en doğal hak olduğunu iddiasının gerçek hayatta karşılığını bulamadığı belirtilerek, "Hak arama konusunda sendikal gücü arkasına alan sendikacılar bile büyük mağduriyetler yaşıyorlar. Üniversite yönetiminin bir uygulamasına itiraz ettiği için yönetimin hışmına uğrayan Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Üniversitesi Temsilcisi Caner Yahya Boyar'ın başına gelenler, Türkiye'de hak arama kanallarının ne derece kapalı olduğunu gözle önüne serdi. Yaşanan olay, 'Sendika temsilcisi bunları yaşıyorsa, gerisini varın siz düşünün' yorumlarına neden oldu" denildi.

"DAVANIN ARDINDAN BASKILAR BAŞLADI"

Üniversite bünyesinde yapılan 'görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının hukuka aykırı yapıldığını, sınavı gerçekleştirecek kurulun bu sınav için gerekli niteliklere sahip olmadığını, görevde yükselme sınavının Yükseköğretim Kurulu'nca gerçekleştirilmesini gerektiğini belirten Eğitim-Bir-Sen Kırklareli Üniversite Temsilcisi Caner Yahya Boyar'ın, konuyu yargıya taşıması üzerine üniversite yönetiminin hışmına uğradığı bildirildi. Üniversitenin görevde yükselme sınavına yaptığı itirazı ret edilen Boyar'ın, sınavın iptali istemiyle dava açtığı ifade edildi.

Görevde yükselme sınavındaki usulsüzlükten dolayı görevde yükselme sınavına girecek diğer adayların da mağdur olduğu üniversitenin, usulsüz ve mevzuata aykırı uygulamasına dava açtığı kaydedilerek, bunun üzerine üniversite yetkililerinin, sendika temsilcisinin açtığı davayı geri çekilmesini ve özür dilemesini istediği belirtildi. Konunun ardından sendika temsilcisinin davayı geri çekmemesi üzerine sürgün edildiği savunuldu.

GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİĞİ

Açılan bu davadan vazgeçmesi yönündeki baskılara boyun eğmeyen Boyar'ın, 1 yıl süreyle Vize Meslek Yüksekokulu'nda görevlendirildiğine işaret edilerek, "Açtığı dava nedeniyle gördüğü baskıların ardında görev yeri de değiştirilen Boyar, yapılan görevlendirme işleminin iptali istemiyle de dava açtı. Edirne İdare Mahkemesi 2013/519 esas sayısıyla incelediği dosyada yürütmenin durdurulmasına hükmedildi. Mahkeme tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararının Üniversite Rektörlüğü'nün husumet güderek yaptığı hukuksuzluğa bir cevap niteliğinde olduğu şeklinde yorumlandı" ifadesi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber