Uşak Üniversitesi'ne 60 ülkeden 2 bin 348 öğrenci başvuruda bulundu

Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi Başkanlığı tarafından koordine edilen ve 22 Mayıs-4 Temmuz 2013 tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Öğrenci başvuruları sonucu 60 ülkeden 2 bin 348 öğrenci Uşak Üniversitesi'ni tercih etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak Üniversitesi'ne 60 ülkeden 2 bin 348 öğrenci başvuruda bulundu

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uşak Üniversitesi'nin ülkemizdeki pek çok köklü üniversiteyi, uluslararası öğrenci tercihlerinde geride bıraktığını belirterek Uşak Üniversitesi'nin uluslar arası öğrenciler için de bir çekim merkezi olduğunu söyledi. 2013-2014 eğitim öğretim yılı için Yükseköğretim Kurumu'nun (YÖK) Uşak Üniversitesi'ne 1070 uluslararası öğrenci kontenjanı verdiğini aktaran Rektör, "Devlet üniversiteleri arasında en çok uluslararası öğrenci kontenjanı verilen üçüncü üniversiteyiz. Başvuru sonuçlarından da belli olduğu üzere Uşak Üniversitesi'ni, verilen kontenjan hakkının üzerinde, 2 bin 348 öğrenci tercih etti. Almanya, Fransa, Avusturya, Hollanda, Kanada, Çin, Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan başta olmak üzere 60 ülkeden uluslar arası öğrenci Üniversitemizi tercih etti. Tercih eden tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz." dedi.

Puan ve tercih sırası esasına göre yapılan değerlendirmeler sonucu ilan edilen tüm kontenjanlar için asil ve yedek adayların belirlendiğini ve asil olarak kazanan öğrencilerin kayıtlarının 15 Temmuz- 2 Ağustos 2013 tarihleri arasında yapılacağını bildiren Rektör Çelik " 2013-2014 akademik yılında ilk defa öğrenci alınacak olan İnşaat Mühendisliği, Sosyoloji, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, İlahiyat, Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Zootekni, Uluslar arası Lojistik ve Taşımacılık, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Bankacılık ve Finans gibi 25 yeni açılan bölüm ve programlara da Yükseköğretim Kurumu tarafından izin verilmesi durumunda uluslararası öğrenci alacağız. Üniversitemiz ilk defa geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 56 uluslararası öğrenci aldı. Uşak Üniversitesi uluslararası bir üniversite olma yolunda atacağı adımlardan birini daha gerçekleştirmişti. Şimdi ne kadar doğru adımlar attığımızı bir kez daha görüyoruz. Uluslararası öğrenciler hem üniversitemiz hem de Uşak için bir kazanımdır ve uluslararası görünürlülüğümüz adına önemlidir" dedi.

Uşak Üniversitesi'ni tercih eden uluslararası öğrencilerin kendilerini evlerinde hissetmeleri için her türlü çalışmayı yaptıklarına dikkat çeken Rektör, 2013 yılında kurulan Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Ofisi'nin uluslararası öğrencilerimize her konuda yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber