Gül'e, ÖSYM başvurusu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 10:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gül'e, ÖSYM başvurusu

ÖSYM'nin soru ve cevapları yayınlamamak için Bilgi Edinme Kanununda değişiklik yapması ve bu değişikliğin Meclisten geçmesi velilerin tepkisine neden oldu. Bir grup veli gazetelere ilan verdi ve Gül'e "Kanunu onaylamayın" çağrısı yaptı.

Memurlar.net'in, Mecliste görüşmeler devam ederken yayınladığı, "Ortak kamunun yararı, ÖSYM'ye feda edilmemelidir" başlıklı haber için tıklayınız.

Bugünkü Star Gazetesinde yayımlanan ilan

Sayın Cumhurbaşkanımız;

ÖSYM'nin talebi ile Bilgi edinme yasasına ek bir madde konularak aşağıdaki metin kanun değişikliği taslağı olarak TBMM genel kurulunda (1/778) Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı içerisinde geçmiş ve genel kurulunda kabul edilmiştir.

MADDE 34- 9/10/2003 tarihli ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 2 nci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar bu Kanun kapsamı dışındadır."

Bu maddenin kabul edilmesinin çok önemli mahsurları vardır.

1. Bu madde kabul edildikten sonra ÖSYM yaptığı hiçbir sınavın sorularını ve cevaplarını açıklamak zorunda kalmayacaktır.
2. Böylece; yanlış ve hatalı sorular, sınava girenler tarafından tespit edilemeyecek ve dolayısıyla itiraz edilemeyecektir. (Sadece son Tus sınavında adayların itirazı sonucu 6 soru iptal edilmiş, 2 sorununda cevabı değişmiştir. Başka bir örnek ise; 2013 LYS de 2, YGS de 1 soru iptal edilmiştir.)
3. Yanlış ve hatalı Sorular zaten bilinmediği için yargı yolu hukuku kullanarak doğal olarak tamamen kapalı hale gelecektir.
4. Optik okuyucunun netleri yanlış okuma olasılığına karşı, bu güne kadar yayınlana gelen herkesin kendi soru kitapçığı yayınlanmayacağı için insanlar hak arayamayacaktır.
5. ÖSYM itiraz ve yargı baskısından kurtulacağı için soruları daha özensiz ve dikkatsiz hazırlamak gibi bir atalete düşecektir.
6. Bu mahsurlar tüm sınavlar için ÖSYM nin yaptığı tüm sınavlar (YDS, LYS, KPSS, ALES, TUS vb...) için geçerlidir.
7. Soruların yayınlanmayacak olması sınavın şeffaflığının kaybolması anlamına da gelecektir.

Bu güzel ülkemizde ADALETİN VARLIĞI ve DEVAMI için bu maddeyi onaylamamanızı talep ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber