Arkadaşını öldüren 13 yaşındaki çocuğa ömür boyu hapis istemi

Adana'da, okulda kendisine psikolojik baskı yaptığını ileri sürdüğü arkadaşı 14 yaşındaki Mücahit Polatoğlu'nu bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan ortaokul öğrencisi 13 yaşındaki F.Y. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Temmuz 2013 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Arkadaşını öldüren 13 yaşındaki çocuğa ömür boyu hapis istemi

F.Y.'nin, 'Çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi. Sanığa ceza verilirken, kendi yaşının da küçük olması nedeniyle ceza indirimi uygulanması talep edildi.

Olay, geçen 8 Temmuz'da, merkez Seyhan İlçesi'nin Aydınlar Mahallesi'ndeki 24 Kasım Ortaokulu'nun önünde meydana geldi. İddiaya göre, Mücahit Polotoğlu, aynı okulda bir alt sınıfta okuyan F.Y.'nin üzerinde psikolojik baskı kurdu. F.Y., olay günü okulun önünden geçerken Polatoğlu ile karşılaştı. Tartışmanın ardından çıkan kavgada Mücahit Polatoğlu, sağ ve sol göğüs ile sol koltuk altından bıçakla yaralandı. Polatoğlu kaldırıldığı hastanede ölürken, F.Y. de yakalandı.

'SENİ ÖLDÜRECEĞİM'

Çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan F.Y., ifadesinde, kasten öldürme suçlamasını kabul etmedi. Geçen yıl Polatoğlu'nun 8'inci, kendisinin de 7'nci sınıfta okuduğunu belirten F.Y., "Kendisi zaman zaman bizim sınıftaki arkadaşlarla da kavga ediyordu. Kendinden büyükleri bile, beraberindekilerle birlikte ezmeye çalışıyordu. Ancak benim arkadaşların onun arkadaşından birisini dövmüş. O da bizim sınıfa gelerek bana saldırdı. Aramızda çıkan kavgayı öğretmenlerimiz yatıştırdı. Sonrasında ise sürekli bana 'Seni öldüreceğim. Benim arkadaşımı niçin dövdünüz?' diyerek küfrediyordu. Evlerimiz de yakın olduğu için her karşılaştığımızda tehditlerini tekrarlıyordu" dedi.

'KENDİMİ SAVUNDUM'

Cinayet şüphelisi F.Y. olay anını da şöyle anlattı:

"Dayıma ait işyerinde elektrik işinde çalışıyordum. İş dönüşü karşılaştık. Beni yanına çağırdı. 'Gel lan buraya, bahçeye gidelim. Seni öldüreceğim' dedi. Yanına yaklaştığımda kolumdan tuttu. Elinde bıçak vardı. Bana saldırdı. Bıçağı yere düşünce elleriyle vurmaya devam etti. İşyerinde kullandığım bıçak üzerimde idi. Ben de onu çıkartarak kendimi korumaya çalıştım. Vurmak için sallamadım."

JET SORUŞTURMA

Cumhuriyet savcısı, soruşturmasını tamamlayarak olayla ilgili iddianame hazırladı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, cinayet şüphelisi F.Y.'nin, 'çocuğu kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi. Ayıca, sanığa ceza verilirken kendi yaşından dolayı da TCK'nın 31/2 maddesince indirim uygulanması talep edildi.

F.Y.'nin yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

YASA NE DİYOR?

'Yaş küçüklüğü' konusunda Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 31/2'nci maddesinde şöyle deniliyor:

"Fiili işlediği sırada 12 yaşını doldurmuş olup da 15 yaşını doldurmamış olanların işlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayamaması veya davranışlarını yönlendirme yeteneğinin yeterince gelişmemiş olması halinde ceza sorumluluğu yoktur. Ancak bu kişiler hakkında çocuklara özgü güvenlik tedbirlerine hükmolunur. İşlediği fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin varlığı halinde, bu kişiler hakkında suç, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 12 yıldan 15 yıla; müebbet hapis cezasını gerektirdiği takdirde 9 yıldan 11 yıla kadar hapis cezasına hükmolunur. Diğer cezaların yarısı indirilir ve bu halde her fiil için verilecek hapis cezası 7 yıldan fazla olamaz." - Adana

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber