Gaziantep'te 150 öğrenci, gökyüzüne dilek feneri bıraktı

Gaziantep Üniversitesi önünde akşam saatlerinde toplanan Alternatif Gençlik Çalışmaları Derneği üyesi 150 kişi, fikirlerinin yetişkinler tarafından önemsenmediğini öne sürerek fikirlerinin yazılı olduğu dilek fenerlerini yakarak gökyüzüne bıraktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Temmuz 2013 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep'te 150 öğrenci, gökyüzüne dilek feneri bıraktı

Gaziantep Üniversitesi önünde akşam saatlerinde toplanan Alternatif Gençlik Çalışmaları Derneği üyesi 150 kişi, fikirlerinin yetişkinler tarafından önemsenmediğini öne sürerek fikirlerinin yazılı olduğu dilek fenerlerini yakarak gökyüzüne bıraktı. Öğrenciler fikirlerinin, karar verici merciler ve yetişkinler tarafından önemsenmeyerek, havada bırakıldığını bu sebeple, fikirlerinin yazılı olduğu fenerleri havaya bıraktıklarını söyledi. Kalabalık adına konuşan Dernek Başkanı Burak Baydar,"Yetişkinlere sunduğumuz fikirler hep havada kalıyordu. Bizde fikirlerimizi yazdığımız kağıtları dilek fenerleri ile havaya yollayarak, ironik bir tepki sergilemek istedik. Bu anlamda yaptığımız ilk etkinlik buydu. Burada gençlerin ürettiği fikirlerin ve isteklerin ülke gündeminde yer almasını amaçladık. Gençlerin her zaman yenilikçi fikirler ürettiğini göstermek istedik" diye konuştu.

Fikirlerini ve projelerini kağıda döken gençler, daha sonra yazdıkları kağıtları yakılan dilek fenerlerine takarak, gökyüzüne bıraktı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber