Engel tanımaz e-postalar geliyor

Haber Giriş : 07 Şubat 2006 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AOL ve Yahoo, e-postada yeni bir dönem başlatıyor. Yeni e-posta hizmetinin devreye girmesiyle, mailiniz engelleyici programlara takılmadan istediğiniz adrese ulaşacak.

America on Line (AOL) ve Yahoo!, bu yeni ücretli hizmetten yararlanan şirketlerin, mesajlarını istedikleri kişilerin adreslerine, internetteki bazı filtrelere, engelleyici programlara takılmadan gönderebilmelerini garanti ediyor. BBC Bilim Servisi'nin haberi:

Yapılan açıklamalarda, her iki şirketin de ücretsiz elektronik posta hizmetine devam etmeye kararlı olduğu belirtildi. Elektronik posta hizmetlerinden ücretsiz yararlanmaya devam etmek isteyen kişi ve şirketlerin herhangi bir ücret ödemesi gerekmeyecek.

AOL ve Yahoo!'nun yeni hizmetinden yararlanmak isteyen kişi ve kurumlarsa, bilgisayar şebekelerinde, "spam" olarak bilinen "çöp mesajları" önleyen programlara takılmadan, istedikleri gibi elektronik posta mesajlarını gönderebilecekler.

İstenmeyen mesajları önleyen programlar temel olarak, pornografik içerikli mesajları ve sahtekârlık amaçlı elektronik posta mesajlarını engellemek için kullanılıyor. Ancak zaman zaman, bu içeriği taşımayan mesajlar da bilgisayar güvenlik sistemlerine takılabiliyor.

Yeni hizmet sayesinde, AOL ve Yahoo! tarafından onaylanan şirketlerin göndereceği elektronik posta mesajları, şirketlerin bilgisayar güvenlik sistemlerine takılmadan hedef kullanıcılara ulaştırılabilecek.

Ancak AOL ve Yahoo!'nun bu hizmetinden yararlanacak şirketler, yapacakları anlaşmayla, sadece bu mesajları almayı kabul eden kişilere gönderme güvencesi verecekler.

Ayrıca gönderilen mesajlar, alıcının posta kutusunda da bir süre kalacak.

AOL ve Yahoo!'nun vereceği bu yeni hizmetin karşılığında ne kadar ücret talep edeceği henüz netleşmedi. Ancak piyasa uzmanları, bu ücretin elektronik posta mesajı başına bir Amerikan sentinden daha az olacağını tahmin ediyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber