Cezaevi firarisi, pastanede dondurma yerken yakalandı

ADANA'da cinayet suçundan yattığı cezaevinden firar eden, aranırken tehdit ve gasp suçlarını işlediği iddiasıyla yakalanıp, götürüldüğü adliyeden yine kaçan 28 yaşındaki Mehmet Çelik, bir ay sonra pastanede dondurma yerken yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Temmuz 2013 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cezaevi firarisi, pastanede dondurma yerken yakalandı

Adana Emniyet Müdürlüğü Çukurova İlçe Araştırma Bürosu ekipleri, 18 yıl 7 aya hükümlü cezaevi firarisi Mehmet Çelik'in Güzelyalı Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerindeki bir pastanede oturduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Araştırma Bürosu ekipleri, ihbara konu pastaneye gidip, Mehmet Çelik'i dondurma yerken yakaladı. Gözaltına alınan Mehmet Çelik, Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü.

Mehmet Çelik'in 2005'te Tellidere Mahallesi'nde meydana gelen bir kişinin ölümü, iki kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayda 12 yıl 6 ay hapis cezası aldığı, bu suçtan yattığı cezaevinden geçen yıl firar ettiği belirtildi. Mehmet Çelik'in her yerde aranırken, bir ay kadar önce tehdit ve gasp suçlarına karıştığı iddiasıyla yakalandığı, sorgusunun ardından götürüldüğü adliyede polisleri atlatıp, kaçarak izini kaybettirdiği kaydedildi. Çelik'in tehdit suçlamasıyla yargılandığı davadan da 6 yıl 1 ay hapis cezası aldığı bildirildi. Toplamda 18 yıl 7 ay hapis cezası bulunan Mehmet Çelik, işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber