Eğitim-Sen'den 'Piyasacı Eğitim' müfredatı eleştirisi

Haber Giriş : 07 Şubat 2006 22:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, yeni uygulanan ilköğretim müfredat programının piyasacı eğitim politikalarının bir ürünü olmasından dolayı Türkiye`nin koşullarını yansıtmadığını ileri sürdü

Dinçer, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Eğitim Sen tarafından 45 ilden gelen müfettiş, öğretmen, veli ve öğrencilere ait görüş, öneri ve eleştirileri değerlendirerek hazırladıkları ``Yeni İlköğretim Müfredatının 1. Yarıyıl Uygulama Sonuçları`` başlıklı rapor hakkında bilgi verdi.

Yeni ilköğretim müfredatının gerek hazırlanması ve gerekse uygulanması aşamalarında ortaya çıkan sorunların, müfredat programının, Türkiye`nin ekonomik ve toplumsal yapısına uygun olarak hazırlanmadığını gösterdiğini iddia eden Dinçer, ``Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve birinci yarıyılda ilköğretim okullarında uygulanan yeni müfredat programı, piyasacı eğitim politikalarının bir ürünü olduğundan, Türkiye koşullarını yansıtmamaktadır`` dedi.

Yeni müfredat ders konularının AB`ye uyum çerçevesinde, Avrupa ve ABD`de okutulan ders konularından neredeyse bire bir kopya edildiği görüşünü dile getiren Dinçer, yeni müfredatın iddia edildiğinin aksine, Türkiye`nin özgün koşullarına göre hazırlanmadığını, Türkiye`deki çeşitliliği ve zenginliğini yansıtmadığını söyledi.

Dinçer, ilköğretim programının uygulanması aşamasında piyasasının istekleri değil, toplumun gereksinimlerinin dikkate alınması gerektiği, programın çocuğun doğasına uygun olarak uygulanmasının önemli olduğunu vurguladı.

haber 10

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber