İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sınır kapılarında bayram yoğunluğu

Avrupa'daki işçilerin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye gelişleri, sınır kapılarındaki yoğunluğu arttırdı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 22 Temmuz 2013 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sınır kapılarında bayram yoğunluğu

Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle gelişlerin yoğunlaştığını belirten Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, "Giriş yapan yolcu sayısında geçen yıla göre yaklaşık 15 bin azalma olduğunu belirtti".

Avrupa'da yaşayan Türk işçilerinin yaz tatillerini geçirmek için Türkiye'ye girişleri devam ediyor. Türk işçilerinden karayolunu tercih edenler Bulgaristan sınırındaki Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları'nda yoğunluğu arttırdı. Son bir hafta içerisinde Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yaklaşık 19 bin 230 bin araç giriş yaparken, yaklaşık 55 bin yolcu sayısına ulaşıldı.

HGS KUYRUĞU

Bulgaristan tarafındaki Kaptan Andreova Sınır Kapısı'nı kullanarak Türkiye'ye Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yapan Türk işçiler, gümrükte değişen KGS ve HSG sistemi nedeniyle sıkıntılar yaşadı. Giriş işlemlerinin ardından sahadaki HGS gişelerinden otoban geçiş kartı almak isteyenler kuyruk oluşturdu. Bazı Türk işçileri az sayıda gişe olduğundan yakınırken, bazıları ise HSG satın alınırken istenilen bilgilerin fazla zaman almasına tepki gösterdi. Geçen yıl aldığı KGS kartını yeni sistemle değiştirmek istediğini ifade eden Türk işçisi Mustafa Türk, "Geçen yıl aldığım KGS üzerindeki paranın yeni sisteme ekleneceği söylenmişti. Ancak eklenmiyormuş, ayrıca HGS satın alınırken, plakadan tutun da isim bilgilerine kadar bir çok gereksiz bilgi alınıyor ve zaman geçiyor. Bu kadar insan bunun için bekliyor" dedi.

GEÇEN YILA ORANLA DÜŞÜŞ VAR

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, 2012 yılında 182 bin aracın Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptığını ifade ederek şunları söyledi:

"Geçen yılın bu zamanlarına göre yüzde 15 azalma var. Ramazan ayının bu yıl erken olması tatillerin tarihlerini değiştirdi. 2012 yılı 1 Haziran ile 21 Temmuz'a kadar 182 bin araç girişimiz olmuş. Bunların 50 günlük süre içerisinde 50 bin rutin giriş sayarsak, yaklaşık 100 binin üzerinde işçi girişi olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıla göre yaklaşık 15 bin civarında yolcu daha geç gelmeyi tercih ediyor. Yada farklı yollardan bayramda gelmeyi düşünüyor. Bu yıl gelenlerin yollarda sıkıntı yaşamadıklarını duyuyoruz. Bu güne kadar KGS'den HGS'ye geçen bir sistemimiz var. Bu sisteme geçişte bizim sınır kapılarında HGS satışı yapan görevlilerimiz olsa da, zaman zaman yolcular bunları görmeden giriş yaptıkları için otoban gişelerinde sıkıntılar yaşandığını biliyoruz. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra HGS'den alırlarsa, otobanlarda da sıkıntı yaşamazlar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber