Telekom özelleştirmesi yargının kıskacında

Haber Giriş : 08 Şubat 2006 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T. Telekom'da herhangi bir endişeleri olmadığını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Ancak yargıdan olumsuz bir karar çıkarsa son derece karışık bir hukuki süreç başlar' dedi

Tüpraş'ın yüzde 51 hissesinin satışı için Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun aldığı yürütmeyi durdurma kararının ardından gözler T. Telekom özelleştirmesinde devam eden yargı sürecine çevrildi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "T. Telekom'da bir endişemiz yok ama bu tedirginlik yatırımcıları olumsuz etkiler. Hangi kararların Danıştay'a gideceği gözden geçirilmeli" dedi.

Danıştay 13. Dairesi, birleştirilen davalar için yaptığı değerlendirmenin sonucunda yürütmenin durdurulması taleplerini oybirliğiyle reddetmişti.

Esastan karara bağlanmadı
Ancak Elektrik Mühendisleri Odası yürütmenin durdurulmasını reddeden karara, Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu nezdinde itiraz etti. Danıştay 13. Dairesi, ihalenin iptali taleplerini henüz esastan karara bağlamadı.

Telekomünikasyon Kurumu ile Oger Telecom arasında imzalanan imtiyaz sözleşmesinin iptal edilmesi için Elektrik Mühendisleri Odası'nın açtığı dava da yine Danıştay'ca karara bağlanacak.

Yıldırım, imtiyaz sözleşmesinde Danıştay'ın itiraz ettiği bazı noktalar olduğunun altını çizerek, bu çerçevede sözleşmede gerekli değişiklikleri yaptıklarını anlattı.
Yıldırım, "Yargı kararlarını tartışmaya açmak istemiyorum. Yargıda problem var demek doğru değil, ama hukuki altyapının gözden geçirilmesi gerekebilir. Yargıdan T. Telekom'la ilgili olumsuz bir karar çıkarsa, son derece karışık bir hukuki süreç başlar.

Bu durumda Oger'in de kayıplarını telafi hakkı doğar" dedi. Yıldırım, özelleştirme ihalelerinin yargıdan dönmesinin yatırımcıları olumsuz etkilediğini, T. Telekom özelleştirmesinde yargıdan olumsuz bir karar çıkacağı yönünde endişleri olmadığını söyledi. Yıldırım, "Danıştay'a hangi kararların gideceğinin gözden geçirilmesi, çıkacak sorunları azaltabilir" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber