İŞKUR, patronluğun yolunu kurslarla açtı

İŞKUR, sadece işe giden yolu açmıyor, girişimciliğin teşvikine de önem veriyor. 4 yılda 65 bin girişimci kurslara katıldı. Yeni hedef web tabanlı eğitimler.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 09:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İŞKUR, patronluğun yolunu kurslarla açtı

İşsizliğin azaltılma en etkili yollarından biri de kuşkusuz girişimci sayısının artırılmasından geçiyor. Bu trendi doğru okuyan İŞKUR, son üç yılda girişimciliği teşvik eden program sayısını artırarak, kendi işinin patronu olmak isteyenlere yol açıyor. İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, “Türkiye İş Kurumu tarafından düzenlenen girişimcilik eğitim programları, kuruma kayıtlı olanların kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) Yeni Girişimci Desteği'ne başvurabilmelerini sağlamak amacıyla düzenleniyor” ifadelerini kullandı.

TEMEL HEDEFİ YENİ İŞ FİKİRLERİ

Programlarla ilgili AKŞAM'a bilgi veren Genel Müdür Dr. Nusret Yazıcı, “Bu programın temel hedefi; eğitim sonunda, girişimci adaylarının kendi iş fikirlerine ilişkin iş planı hazırlama ve uygulamaya yönelik gerekli bilgi ve deneyimi kazanmalarıdır. Bu amaçla kurumumuz tarafından 2009 yılından itibaren 2 bin 421 adet girişimcilik programı düzenlendi” diye konuşuyor. Programa katılan sayısı ise oldukça çarpıcı. İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, “Düzenlenen bu programlar ile birlikte 35.539'u erkek, 30.369'u da kadın olmak üzere toplam 65 bin 908 kişi katıldı ve bu söz konusu kişiler düzenlenen protokollerle ilgili kurum veya kuruluşlara yönlendirilerek kendilerine ait işlerini kurma fırsatına sahip oldular” bilgisini veriyor.

TALEBE ANINDA CEVAP VERECEK

Girişimcilik eğitimi alanların sayısında bir önceki yıla göre her yıl yüzde 10 artış kaydetmeyi hedeflediklerini belirten Dr. Nusret Yazıcı, bunun için izleyecekleri stratejiye ilişkin de şu bilgileri paylaştı: “Kurulması planlanan işletme büyüklüğüne uygun olan eğitim içeriğini sunmak için girişimcilik eğitimi program içeriğini modüler olarak kademelendirerek girişimcilik eğitim programlarının etkinliği artırılacak. Girişimci adaylarının eğitim almak istediklerinde en kısa zamanda girişimcilik eğitimi almalarını sağlayacak bir yapı kurulacak. Girişimci adayları için web tabanlı eğitim sunulacak.”

81 İLDE UÇAK TEKNİSYENİ EĞİTİMİ BİLE VERİLİYOR

Türkiye iş Kurumu (İŞKUR), Türkiye'nin tam 81 ilinde mesleki eğitim kursu düzenliyor. Açılacak kurs programlarını İŞKUR'un iskur.gov.tr internet adresinden güncel olarak il il takip etmek mümkün. Bu yıl içinde açılan programlarda ağırlık kazanan meslek grupları ise şöyle: Aşçı yardımcısı, bilgisayar destekli tasarım-imalat elemanı, bilgisayar operatörü (çizim programları), boya renk işçisi, çağrı merkezi görevlisi, et ve et ürünleri işlemecisi, garson, halı dokuyucu (otomatik tezgah), karo imal işçisi, lojistik elemanı, moda tasarımcısı, müşteri temsilcisi, pasta ustası, reyon görevlisi, satış danışmanı, seramik işçisi, uçak bakım teknisyeni, yönetici asistanı.

EN ÇOK İŞEKİMLER YERLEŞTİRİLDİ?

İşe yerleştirilen meslek grupları hakkında bilgi veren Nusret Yazıcı “İşe yerleştirmelerde beden işçisi (genel), temizlik görevlisi, pazarlama/satış elemanı, güvenlik görevlisi, garson, büro elemanı, makineci (dikiş), kasiyer, çağrı merkezi görevlisi, konfeksiyon işçisi ve şoför meslekleri ön sıralarda yer alıyor” diyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber