Duruşmada hakimden 'mezar ziyareti' sorusu

Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuksuz yargılanan BDP Iğdır eski il başkanı Salih Tikiz, ilk kez hakim karşısına çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Duruşmada hakimden 'mezar ziyareti' sorusu

Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuksuz yargılanan BDP Iğdır eski il başkanı Salih Tikiz, ilk kez hakim karşısına çıktı. Salih Tikiz'e mahkeme başkanı Mustafa Kahya, "Bayramlarda herkes sevdiklerinin mezarını ziyarete gidiyor. Sen de sevdiğin PKK'lıların mezarına gidiyorsun, o anlama geliyor. Anne ve babanın mezarına da gittin mi?" dedi. Başkan Kahya'nın sorusu üzerine sanık Tikiz, anne ve babasının yanı sıra asker cenaze törenlerine de katıldığını söyledi.

PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik operasyon sonrasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan BDP Iğdır eski İl Başkanı Salih Tikiz (66) hakkında Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile yargılanan Tikiz, dün ilk kez hakim karşısına çıktı. İzinsiz basın açıklamaları, gösteriler, canlı kalkan olmak, PKK cenazelerine katılmak gibi 34 ayrı suçtan yargılanan Tikiz, mahkeme heyetinin sorularını yanıtladı. Türkçe olarak ifade veren Tikiz, canlı kalkan olduğunu kabul etti ve ülkenin menfaati için bunu yaptığını söyledi. Basın açıklamalarına da insanların öldürülmesinin kendisini etkilediği için katıldığını anlatan Tikiz, eylemlerin KCK ile alakalı olmadığını iddia etti.

'NİYE KÖY KÖY DOLAŞIP MEZARLIKLARI GEZDİN ?'

Salih Tikiz'e Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya, "Niye köy köy dolaşıp mezarlıkları gezdin'Bayramlarda herkes sevdiklerinin mezarını ziyarete gidiyor. Sen de sevdiğin PKK'lıların mezarına mı gidiyorsun, bu o anlama geliyor. Anne ve baban yaşıyor mu, onların mezarına da gittin mi' Öldürülen terörist için mevlit okutulmuş ve sende buraya 80 kilo et göndermişsin" dedi.

'ASKER CENAZESİNE DE KATILDIM'

Anne ve babasının mezarın ziyareti yanı sıra asker cenazesine de katıldığını belirten 9 çocuk babası Salih Tikiz, "Ben 2010-2012 yılları arasında il başkanlığı yaptım. Mezarını ziyaret ettiklerimin hepsi benim akrabam. Asker cenazelerine de katıldım. Mehmet Aras benim cezaevi arkadaşım. Biz bu nedenle cezaevi arkadaşları olarak mevlide yardımcı olduk."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber