Yaylada kaybolan Asiye, 3 gün sonra ormanda uyurken bulundu

ARDAHAN'ın Posof İlçesi'ne bağlı Gümüşkavak Köyü yaylasında geçen cumartesi günü kaybolan 4 yaşındaki Asiye Nur Dülger, 3 gün sonra ormanda uyurken bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Temmuz 2013 19:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaylada kaybolan Asiye, 3 gün sonra ormanda uyurken bulundu

Sağlık durumu iyi olan, ancak bitkin ve üşümüş olduğu gözlenen Asiye Nur, detaylı sağlık taramasından geçirilmek üzere Ardahan Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Posof'un Gümüşkavak Köyü yakınında, ailesi ile birlikte yayla evinde kalan Asiye Nur Dülger, geçen cumartesi günü öğlen saatlerinde ortadan kayboldu. Ailesi ve yakınları tarafından yapılan tüm aramalara karşın bulunamayan Asiye Nur Dülger'in bulunması için jandarma ve Sivil Savunma'dan yardım istendi. Ekiplerin pazar ve pazartesi günleri boyunca sürdürdükleri arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

Ekipler, jandarma askerleri ve köylüler, arama çalışmalarına bugün gün ışımasından sonra yeniden başladı. Her yer didik didik aranırken, minik Asiye Nur, yayla evine yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda ortaya çıktı. Köylülerden Serhat Öztürk tarafından ormandan geçen patika yolun kenarında uyurken bulunan çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Çocuğu yol kenarında yatarken bulduğunu anlatan Serhat Öztürk, "Onu gördüğümüzde yatıyordu. Bizi fark edince başını kaldırdı. Üşümüştü, elbisemizle sarıp yaylaya getirdik" dedi. Asiye Nur'un yakınları, çocuklarının bulunmasıyla büyük mutluluk yaşadı, sevinç gözyaşı döktü.

Ambulansla Posof Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Asiye Nur Dülger, daha sonra detaylı sağlık taramasından geçirilmek üzere ambulansla Ardahan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Minik Asiye Nur'un bu 3 günü nerede, nasıl geçirdiği, ne yiyip, içtiği ise henüz öğrenilemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber