Programcı ve Çözümleyiciler için bundan sonraki süreç

Programcı ve Çözümleyicilerin THS'ye alınmasında ilk aşama tamamlandı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 04:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Programcı ve Çözümleyiciler için bundan sonraki süreç

24 Temmuz 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeyle, "Programcı ve çözümleyici" unvanları, Teknik Hizmetler Sınıfına alınmıştır. Buu düzenleme tek başına ücret artışı sağlamayacaktır. İşte bundan sonraki süreç...

YAPILAN DEĞİŞİKLİK

Yapılan değişiklikle, Programcı ve çözümleyici unvanlarının, Teknik hizmetler Sınıfında olduğuna karar verilmiştir. Değişiklik şu şekildedir:

"Programcı ve çözümleyici unvanlarının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının Teknik Hizmetler Sınıfı başlıklı II numaralı bendi kapsamına alınması; Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile Devlet Personel Başkanlığının görüşlerine dayanan Başbakan Yardımcılığının 12/6/2013 tarihli ve 1974 sayılı teklifi üzerine, adı geçen Kanunun 36 ncı maddesinin Ortak Hükümler bölümünün (G) bendine göre, Bakanlar Kurulu'nca 24/6/2013 tarihinde kararlaştırılmıştır."

THS İÇİN 2. DEĞİŞİKLİK GEREKLİ

Her ne kadar Bakanlar Kurulunun bu kararıyla, Programcı ve çözümleyici unvanlarının THS'de olduğuna karar verilmiş ise de, bu unvanların ayrıca dolu kadro değişikliği denilen bir işlemle, GİH'ten THS'ye geçirilmesi gerekmektedir. Bunun için Maliye Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, bu iki unvandan herhangi birini istihdam eden kamu kurumu temsilcinin ortak bir karar alması ve bu kararın, Bakanlar Kurulu Kararına dönüşmesi gerekmektedir. Dolu kadro değişikliğinin nasıl yapılacağını düzenleyen yönetmeliği görmek için tıklayınız.

BİR DERECE

657 sayılı Kanunun 36-A/4'ünde, Teknik Hizmetler Sınıfında sayılan bazı unvanlara bir derece verileceği belirtilmiştir. Programcı ve çözümleyici unvanları, her ne kadar THS kapsamına alınmış olsa da, bu maddede ismen geçmediği için 1 derece almayacaktır. Bunun için ayrıca yasal düzenleme yapılması gerekmektedir.

ÖZEL HİZMET TAZMİNATI

Göreve yeni başlayan bir "Programcı ve çözümleyici unvanların" özel hizmet tazminatı oranı yüzde 50 üzerinden hesaplanmaktadır. Programcı ve çözümleyici unvanları, Bakanlar Kurulu Kararı ile THS'de değerlendirildiği için (4 ve 2 yıllık öğrenim mezunları) özel hizmet tazminatları artık 1-4 derece arası için 100, diğer derecelerdeki personel için ise yüzde 93 üzerinden hesaplanacaktır. Başka bir oran üzerinden özel hizmet tazminatı verilebilmesi için yan ödeme kararnamesinde Bakanlar Kurulu Kararıyla değişiklik yapılması gerekmektedir. Ancak, özel hizmet tazminatlarını düzenleyen yan ödeme kararnamesinde "Kadroları teknik hizmetler sınıfında bulunan ve fiilen görev yapan" kaydı bulunmaktadır. Kadrolar henüz resmi anlamda, THS'de değildir. Dolu kadro değişikliği yoluyla kadroların değiştirilmesi gerekmektedir.

EK GÖSTERGE

Programcı ve çözümleyiciler açısından, eski düzenlemede ek gösterge 1-4 derece için 2200-800 arasında düzenlenmişti. Yeni düzenlemede THS cetvelinin (c) sırasına göre 1-4 derece için 2200-1100 olarak uygulanacaktır. 657'ye ekli ek gösterge cetvelinin Teknik Hizmetler Bölümünün a veya b sıralarından ek gösterge alınabilmesi için yasal düzenleme gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber