Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz

Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı Mahmut Eroğlu, "Bir sosyal paylaşım sitesinde Peygamber Efendimize yönelik ağır hakaret ve yorumları şiddet ve nefretle kınıyor, provoke amaçlı olduğuna inandığımız bu hakaretlerin siteden bir an önce kaldırılmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz

Diyanet-Sen Edirne Şubesi Başkanı Eroğlu, ağır hakaret ve yorumların sosyal paylaşım sitesinde yer alması kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, Mübarek Ramazan Ayı'nın iklimine hiç yakışmayan bu durumu şiddetle kınadıklarının altını çizdi.

Eroğlu yaptığı açıklamada, "İster sosyal paylaşım sitesi, ister kitap ya da film olsun ve kim tarafından yapılırsa yapılsın düşünce ve ifade özgürlüğü bahane edilerek gerek Müslümanların mukaddesatına gerekse diğer din ve peygamberlere saldırı kesinlikle kabul edilemez.

Özellikle barış ve kardeşliği önceleyen sevgi, şefkat ve rahmet Peygamberi Hz.Muhammed (SAV) ve İslamiyet'e yönelik bu ağır hakaret ve küfürlerin Müslümanları provoke etme amaçlı yapıldığına inanıyoruz.

Hakarette bulunanları ve bu hakaretleri yayınlayanları Müslümanlardan özür dilemeye davet ediyoruz.

Yakaladıkları her fırsatta ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlar, çeşitli olayları bahane ederek çıkarmak istedikleri kaos ortamına ulaşamayınca bu defa Peygamber Efendimize, dini değerlerimize saldırıya geçtiler.

Diyanet-Sen olarak Peygamber Efendimize hakaret edenlere karşı hukuki girişimlerde bulunacağımızın ve olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber