61 yıl sonra savaştığı ve yaralandığı kore'ye gidiyor

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akyeniköy beldesinde ikamet eden 82 yaşındaki Kore Gazisi Denizhan Baltutan, 61 yıl sonra savaşıp gazi olduğu Kore'ye gidiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
61 yıl sonra savaştığı ve yaralandığı kore'ye gidiyor

Aydın'ın Didim ilçesine bağlı Akyeniköy beldesinde ikamet eden 82 yaşındaki Kore Gazisi Denizhan Baltutan, 61 yıl sonra savaşıp gazi olduğu Kore'ye gidiyor. Atanmayı bekleyen İngilizce öğretmeni torunu ile birlikte Kore'ye gidecek Denizhan Baltutan, biletlerini Kaymakam Mehmet Okur ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş'tan alarak Kore'ye gitmek için havaalanına doğru yola çıktı.

Kore Savaşı'nın 63. yıldönümü nedeniyle Güney Kore Cumhurbaşkanlığı'nın davetlisi olarak Kore'ye Türkiye'den gidecek olan 16 Gazi arasında bulunan Denizhan Baltutan, Kaymakam Mehmet Okur'u makamında ziyaret etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş'ın yoğun çabaları ile geçtiğimiz yıl evrak eksikliği nedeniyle Kore'ye gidemeyen Gazi Denizhan Baltutan, ikinci kafileyle gittiği ve savaştığı toprakları 61 yıl sonra göreceği için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Kore Gazisi Denizhan Baltutan, bugün yola çıkarak Güney Kore'ye gideceklerini ve 31 Temmuz'da da yurda döneceklerini belirtirken, geziye torunu Petek Yüksel ile birlikte gideceğini söyledi. 6 torunundan tek kız olan 2. torununun aynı zamanda kafilede tercümanlık yapacağını da belirten Baltutan, çabalarından dolayı Dernek Başkanı Karataş'a da çok teşekkür etti.

AYDIN'DA BİR İLK

2 yılı aşkın süredir Aydın genelinde gazilere hizmet verdiklerini ifade eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şube Başkanı Hasan Karataş; "Kore devletinin ülkemizi ziyaretlerinde genel merkezimizle yaptığı görüşmelerde bu tür ziyaretlere önem verdiklerini defalarca söylemişlerdi. Bizler de zaten her yıl bu ziyaretlerin gerçekleşmesi için gazilerimizi yönlendirmeye çalışıyoruz. Genel Merkezimiz ve Kore Devletiyle yapılan yazışmalar sonucu yılda 1 kez yıldönümünü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliğe Türkiye'den katılacak 16 gaziden birinin de Nazilli Şubesine üye gazilerden olmasını sağladık. Kriterlere uygun yaptığımız değerlendirme sonucunda da daha önce evraklarının eksik olması nedeniyle gidemeyen Didim'in Akyeniköy beldesinde ikamet eden gazi Denizhan ağabeyimizin gitmesini sağladık. Kendisi sanırım ilk olarak savaştığı yerleri görecektir. Kendisine özel izin aldığımız torunu eşlik edecek. O da kafilemize tercümanlık yapacak. Türkiye'den giden 16 kişiden biri de Aydın'dan olması bizleri mutlu etti. Bu zaten Aydın'da bir ilk oldu. Her yıl şartlar el verdiği sürece gazilerimizi Kore'ye göndereceğiz" dedi.

Öte yandan ziyaretten büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten Kaymakam Okur ise, Denizhan Baltutan'a sağlık ve sıhhatle gidip gelmesi temennisinde bulundu. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber