Çalışan kalp tedavi edildi

Özel Medline Aydın Hastanesi'ne kalp yetmezliği şikayetiyle başvuran genç hasta, çalışan kalbe uygulanan Minimal İnvazif Cerrahi tekniğiyle sağlığına kavuşturuldu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çalışan kalp tedavi edildi

Özel Medline Aydın Hastanesi'ne kalp yetmezliği şikayetiyle başvuran genç hasta, çalışan kalbe uygulanan Minimal İnvazif Cerrahi tekniğiyle sağlığına kavuşturuldu. Kalbi delik ve ileri derece kalp kapağı yetersizliği olan 23 yaşındaki M.O, Özel Medline Aydın Hastanesi'nde yapılan operasyon sonrasında sağlıklı bir şekilde taburcu oldu. Özel Medline Aydın Hastanesi'nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Ünal ve ekibi tarafından minimal invazif teknik ile çalışan kalbe gerçekleştirilen operasyon hastanın daha az Ağrı duymasına, daha az kanama, daha hızlı iyileşmesine ve kalbinin minimum düzeyde etkilenerek çok az iz ile iyileşmesine yardımcı oldu.

Başarılı operasyonun ardından görüşlerini aktaran Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Ünal, "23 yaşındaki hastamız M.O'ya gerekli tetkikleri yaptıktan sonra operasyona karar verdik. Ancak standart ameliyat yönteminde iz kalması onu sosyal hayatında rahatsız edecek ve hatta iş hayatını bile etkiyecekti. Biz de hastamıza minimal invazif cerrahi tekniğini uygulamayı tercih ettik. Bu tekniğin pek çok olumlu tarafları olmasına rağmen uygulanabilmesi için birbiri ile uyumlu bir ekibe ve yeterli alt yapıya sahip bir hastaneye ihtiyaç vardır. Hastanemiz ve ekibimiz bu özelliklere sahiptir. 1 yıl kadar önce de aynı özelliklerde ameliyat yapmıştık. Hastamızın, sağ göğüs bölgesinden yapılan 12 santimetrelik kesi ile kalp ameliyatına başlandı. Doğuştan olan deliğini kapattık. Ayrıca bozulmuş olan kalp kapağını da tedavi ettik. Tüm bu işlemleri kalbi durdurmadan, çalışan kalpte gerçekleştirdik. Sonuç olarak hastamızın operasyonu daha az Ağrı, daha az kanama, daha hızlı iyileşme ve etkilenmemiş kalp ile sonlandı. Hastamız 15 gün sonra ağır işlerini dahi yapabilecek. Ayrıca çevresindeki kişiler de, kendisi belirtmedikçe açık kalp ameliyatı olduğunu anlamayacak" dedi.

Operasyonun ardından yeniden hayata tutunmanın verdiği mutluluğu yaşayan M.O'da; "Sağlığıma kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kalp rahatsızlığım nedeniyle sürekli kendimi kısıtlıyordum hatta bu durum iş ve özel hayatımın etkiliyordu. Bunun yanı sıra hem fiziksel görüntü hem de ameliyatın zorluğu nedeniyle açık kalp ameliyatı olmak beni endişelendiriyordu. Doktorlarımın tedavi için önerdikleri yöntemi öğrendikten sonra çok sevindim. Şimdi yeninden sağlığıma kavuşmanın ameliyat izinin belli olmamasının mutluluğunu yaşıyorum. Doktorlarıma başarı ile gerçekleştirdikleri operasyon için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber