TCDD'den 'Ankara banliyöleri' açıklaması

TCDD banliyö hatlarını keyfi olarak yahut başlamayan iş için değil daha önceden ihalesi yapılan ve başlayan çalışmalar için kapatmıştır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2013 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TCDD'den 'Ankara banliyöleri' açıklaması

TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara'da banliyö hatlarının kapatılmasının ve seferlerinin durdurulmasının nedeninin, iptal edilen Başkentray ihalesi olmadığını bildirdi.

TCDD'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında, Ankara banliyolarının kapatılması, yeniden açılması ve Başkentray projesi ile ilgili haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. Haberlerin içeriklerinde Ankara banliyölerinin Başkentray projesinden dolayı kapatıldığı, Başkentray ihalesinin iptaliyle de vatandaşların 2 yıl mağdur edildiğinin öne sürüldüğü belirtilen açıklamada, banliyö hatlarının kapatılmasının ve seferlerinin durdurulmasının nedeninin iptal edilen Başkentray ihalesi olmadığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"TCDD tarafından yapılan Ankara-Behiçbey kısmı yeni çift hat olmak üzere Ankara-Sincan Kuzey Hattı ile TCDD-Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan 6 adet alt ve üst geçidin tamamlanması için hat banliyo trafiğine kapatılmış ve bu işlerin tamamlanmasıyla yeniden açılmıştır. Bu işler yapılırken banliyö çalıştırılması mümkün değildir. TCDD banliyö hatlarını keyfi olarak yahut başlamayan iş için değil daha önceden ihalesi yapılan ve başlayan çalışmalar için kapatmıştır.

Özetle hattın kapatılmasının iptal edilen ihaleden kaynaklandığı ve vatandaşlara bunun 2 yıla mal olduğu iddiaları gerçek dışıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber