Fırsat eşitliği ihlalini, Ombudsman'a şikayet edin

Bu haber, "Haber Gönder" bölümüne gelen bilgiler doğrultusunda hazırlanmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 12:00, Son Güncelleme : 03 Haziran 2020 13:47
Fırsat eşitliği ihlalini, Ombudsman'a şikayet edin

Erciyes Üniversitesinin sözleşmeli personel alım ilanı, 10 Temmuz tarihinde memurlar.net'te yer almıştır. Tıklayınız.

Ancak ilanda, adaylardan, kişiye özel nitelikleri gösteren belgeler talep edilmiştir.

İlanın, B07, B08 başvuru kodlu bölümleri şu şekildedir:

- Üniversitelerin Ön Lisans Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programından mezun olmak. Mezuniyetinden sonra üçüncü basamak hastanelerin Radyoloji veya Nükleer Tıp bölümünde en az 1 yıl röntgen teknikeri olarak çalışmış olmak ve aynı süre kadar sigorta primi yatırılmış olmak.

* Görevin gerektirdiği nitelikleri belirten 1 ve 4 no.lu belgelere sahip olmak
(1) En az 80 saat "Hastane Bilgi Yönetim Sistemi" eğitim sertifikası
(4) En az 80 saat Üniversitelerin Sürekli Eğitim Merkezlerinden veya MEB'den onaylı "Tıbbi Cihazlarda Kalibrasyon" sertifikası

Sitemize başvuran bazı üyeler, aranan mezuniyet ile istenen sertifikalar arasında uyumsuzluk olduğunu ayrıca aranan sertifikların "mesleğin icrasında gerek duyulmayan şartlar" olduğunu belirtmektedir. Bu özel şartlardan dolayı, ilanın belirli bazı kişileri tarif ettiği belirtilmektedir.

Kamu Denetçiliği Kurumu Kanununun 17. maddesi gereğince, idareye başvurarak düzeltme yapılması talep edildikten sonra eğer düzeltme yapılmıyorsa kişilerin Kuruma (Ombusmana) başvurma hakkı bulunmaktadır. Ancak, öncelikle idari başvuru yolunun tüketilmesi gerekmektedir.

Kurum, Üniversiteden alacağı bilgi doğrultusunda, istenen şartların fırsat eşitliği ilkesine aykırı olup olmadığını değerlendirecektir. Ombudsman daha önce verdiği bir kararda, fırsat eşitliği ilkesine aykırı olduğu için ÖSYM'yi uyarmıştı. Tıklayınız.

Ombudsmana başvuracakların, idari başvuru yollarını tükettikten sonra; adı ve soyadı, imzası, yerleşim yeri veya iş adresini ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vatandaşlık kimlik numarasını içeren Türkçe dilekçe ile başvuru yapması yeterlidir. Dilekçenin yanı sıra, elektronik ortamdan da başvuru yapılması mümkündür. Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber