Bakan Çelik'ten 3 müjde

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 07:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağustos'ta 10 bin kadrolu öğretmen daha alacağız Ek ders ücretleri 3.5'tan 5 YTL'ye yükseltildi Sözleşmeli öğretmene 12 ay maaş için çalışıyoruz

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, okullara 19 bin 424 kadrolu, 3 bin 154 sözleşmeli öğretmenin daha atamasını yaptı. MEB Başöğretmen Salonu'nda düzenlen törende bir konuşma yapan Mili Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, hükümetin eğitimi en öncelikli mesele gördüğünü belirterek, öğretmenlere yönelik yeni çalışmalarını da anlattı. Dünkü atamalardan başka, bu yıl mezun olacaklar için de atama yapacaklarını belirten Çelik, bu çerçevede Ağustos 2006'da 10 bin öğretmenin daha kadrolu olarak alınacağını bildirdi.

Mahrumiyet bölgesi değişiyor

Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değiştirdiklerini belirten Çelik, zorunlu hizmet bölgelerinin ilçe bazında tespit edildiği yeni düzenlemenin kısa bir süre sonra yürürlüğe gireceğini bildirdi. Çelik, şöyle konuştu: ?Zorunlu hizmet bölgeleri il bazında tespit ediliyordu. Buralara mahrumiyet bölgeleri deniliyordu. ?Mahrumiyet' kelimesini artık gündemden çıkarmak istiyoruz. Zorunlu hizmet bölgelerini artık ilçeler bazında tasnife tabi tutuyoruz. Birinci atama bölgesindeki D ve E sınıfındaki ilçeler, zorunlu hizmet bölgeleri haline getirilmiştir.'

Öğretmene yeni sınav sistemi

Öğretmen adaylarının, öğretmenlere yönelik yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda kendi branşlarında sorular yöneltilmediği şeklinde şikayetlerde bulunduklarını hatırlatan Çelik, şöyle konuştu: ?Bu arkadaşlarımız yüzde yüz haklılar. Bakanlık'ta 116 branş var. Her branştan soru hazırlamak zor. Bunun için ciddi bir hazırlık başladı. 2007'de öğretmen adaylarına aynı zamanda kendi branşlarından bir değerlendirmeye tabi tutmak için çalışmalarımızı yapıyoruz. 2007 yılında kendi branşlarından da sorumlu olacakları bir soru stili ve sınav sistemi üzerinde çalışıyorlaruz.'

Sözleşmeli öğretmene 12 ay maaş

Bakan Çelik, halen sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlerin 10 ay için ücret karşılığı çalıştıklarına işaret ederek, bu öğretmenlerin Devlet Memurları Kanunu'nun 4-c maddesine göre atandıklarını belirtti. Çelik, bu öğretmenlerin aynı kanunun 4-b kapsamına alınması ve bu doğrultuda 12 ay boyunca görev yaparak ücret alabilmeleri için Maliye Bakanlığı ile çalıştıklarını bildirdi.

Hepiniz birer orkestra şefisiniz

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Bakan Çelik, mesleklerini gönüllerini vererek yapmalarını istedi. Öğretmenlerin bir ?orkestra şefi' gibi olduklarını vurgulayan Çelik, ?Bu bir sevda işidir, bir ülkü meselesidir' şeklinde konuştu.

EK DERS ÜCRETLERi 5 YTL'YE YÜKSELDi

ÖĞRETMENLERİN ek ders ücretlerine de değinen Bakan Çelik, ?Bakanlar Kurulumuz tarafından öğretmenlerimize ödenecek ek ders ücretleri 5 YTL olarak tespit edilmiştir' dedi. Öğretmenlerin şu anda saat başına 3.5 YTL civarında ücret aldıklarını belirten Çelik, yüzde 40'a yakın bir artış gerçekleştirildiğini, ek ders ücretlerinin enflasyonun 8 katı artırıldığını söyledi. Çelik, devlet memurlarına yapılan zam da göz önünde bulundurulduğunda, öğretmenlere yapılan toplam artışın 2006 yılında yüzde 25'e denk geldiğini kaydetti.

Öğretmenler tebligatı beklemesin

Personel Genel Müdürü Remzi Kaya da sözleşmeli kadroların dolmaması halinde yeniden başvuru alınıp, atama yapılacağını kaydetti. Kaya, atanan öğretmenlerin, tebligatı beklemeksizin, kılavuzda belirtilen belgelerle birlikte atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlayabileceklerini söyledi.

DÜĞMEYE BAKAN ÇELiK BASTI

MİLLİ Eğitim Bakanı Çelik, atamayı başlatmak için bilgisayarın düğmesine bastı. İlk atama için ayrılan 19 bin 656 kadrodan 19 bin 424'üne, açıktan atama için ayrılan 344 kadrodan da 204'üne öğretmen atandı. Böylece 20 bin kadrodan toplam 19 bin 628'ine atama yapıldı. Boş kadrolara Ağustos ayında atama yapılacağı bildirildi.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber