Honaz'da camilerin çevre düzenlemesi yapılıyor

Denizli'nin Honaz ilçesinde camilerin çevre düzenlemesi yapılarak daha güzel bir hale getiriliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Honaz'da camilerin çevre düzenlemesi yapılıyor

Denizli'nin Honaz ilçesinde bulunan Çarşı Cami'nin çevresi için çalışma başlatıldı.Caminin geçtiğimiz aylarda tamamlanan şadırvan ve minare ışıklandırmalarının ardından, bu yaz da çevre duvarları, Atatürk Caddesi'nden camiye çıkış merdivenleri, ışıklandırmaları yenilendi. Ayrıca caminin önündeki alana 850 metrekare kilit parke taşı döşendi.

Çalışmaların tamamlanması ile cami bahçesinin daha güzel ve kullanışlı bir görünüme kavuştuğunu ifade eden Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, "Merkez Çarşı Cami eksiklilerini tespit ettikten sonra hemen çalışmalara başladık. İlk olarak Atatürk Caddesi'nden cami bahçesine çıkış için kullanılan eski merdiven yıkılarak, yerine daha kullanışlı bir merdiven yaptık. Ardından caminin çevresi dekoratif perde duvar ile çevrildi. Şu anda cami bahçesine kilit parke taşı döşeniyor. Camide tuvalet ve şadırvan ihtiyacı vardı. Bu konuda cami derneği ve cemaatin istekleri doğrultusunda caminin bahçesinde yaptığımız şadırvan ve tuvalet geçtiğimiz aylarda hizmete girdi. Yine cami çevresinde de peyzaj çalışmaları yapıyoruz. Bu çalışmalarımız tamamlandığında Çarşı Camii'nin eksiklikleri giderilmiş olacak" dedi.

Honaz'da kent merkezinde bulunan diğer camilerde de minare ışıklandırmaları, çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmaları yaptıklarını belirten Devecioğlu, "İlçemizde bulunan camilerin daha iyi bir görünüme kavuşturulması amacıyla yaptığımız çalışmalara devam ediyoruz. Ramazan Bayramı'nın yaklaşması ile bu hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Son dönemde merkezin dışında, köy camilerimizin de eksikliklerini tamamlamaya başladık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber