İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.. Kamu Yönetimi Yasa Tasarısı, Meclis'e gönderiliyor

Haber Giriş : 22 Aralık 2003 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.. Kamu Yönetimi Yasa Tasarısı, Meclis'e gönderiliyor

Sabah 11.30'da başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı 17:15'te sona erdi. Toplantı sonrasında hükümet sözcüsü Cemil Çiçek şu açıklamaları yaptı: 'Bugünkü toplantımızda öncelikle Kamu Yönetimi Reformu üzerinde durup tasarıya son şeklini vererek bütçe görüşmelerinin ardından Meclis'e göndermeye karar verdik. İkinci olarak Yerel Yönetimler Yasası üzerinde durduk. Bunu da kamuoyunun görüşüne sunacağız ve bunu da yılbaşını takiben Meclise göndereceğiz. Geçen hafta söylediğmiz gibi AB gelişmeliri yine gündemimizdeydi. Mehmet Ali Şahin, her Bakanlığın AB ile ilgili neler yaptığına dair bir dosya hazırlamıştı bunu da görüştük. Ulusal program açısından çok ciddi hazırlıklar içinde olduğumuz bu tasarılardan görülmektedir.

Asgari ücret çalışmalır üzerinde de durduk. Taraflar müzakerelerini sürdürüyor ve çarşamba günü de bir toplantı yapacaklar. Sayın Babacan bu konuda ekonomiye yansımaları ile ilgili bilgi verdi

Kıbrıs konusu da gündemimizdeydi. Tüm dünyanını gözü önünde demokratik bir sınav başarı ile ortaya konmuştur. Neticeden bu anlamda memnunuz. Hükümet olarak beklentimiz bir an evvel hükümetin kurulması ve çalışmalarına başlamasıdır. Çünkü önümüzde bazı süreçler var bunların el birliği ile aşılabilmesi için zamanı iyi kullanmalıyız.Dışişleri Bakanlığmız kapsamlı bir çalışma yapıyor, bu çalışma da bu hafta içinde gündeme gelecek. Biz Kıbrıs'ta nasıl bir hükümet kurulsa iyi oluru konuşmadık. Ona kararı Kıbrıslı Türkler verecek. Bizim sadece bazı beklentilerimiz olabilir.

Nethaber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber