Oger, Telekom'u hızlandırıyor

Haber Giriş : 09 Şubat 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oger Telecom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, Türk Telekom'daki yüzde 55 hissenin blok satışına dair taksitli ödemeleri hızlandırarak zamanından evvel ödeme konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Oger Telecom'dan yapılan yazılı açıklamada, yüzde 55 hissenin blok satışına dair taksitli ödemeleri hızlandırarak zamanından evvel ödeme konusunda ciddi çalışmaların sürdürüldüğü ifade edilen açıklamada, yeni iş planının Yönetim Kurulu onayına sunulmak üzere hazırlandığı belirtildi. Çalışanlara kazanılmış haklarını tamamen koruyan ve seçme şansı sunan yeni sözleşme seçeneklerinin sunulacağı belirtilen açıklamada, taksitli ödeme planını hızlandırmak için çalışmaların sürdüğü vurgulandı.

Hisse devir anlaşması ardından, ihale şartnamesinde yer alan taksitlendirilmiş ödeme planını seçen Oger Telecom, bu süreci hızlandırarak 45 gün öncesinde bildirmek koşuluyla ödemeleri daha önceden yapabilecek. Finansal danışmanlar ile birlikte taksitli ödeme planını hızlandırmak üzere çalışmaların sürdüğü kaydedilen açıklamada, bu yöndeki talebin Özelleştirme İdaresi'ne bildirileceği ifade edildi.

İŞ SÜREÇLERİYLE İLGİLİ HAZIRLIKLAR DEVİR TARİHİNDEN BU YANA DEVAM EDİYOR

Açıklamada, Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin blok olarak devrini takiben, Oger Telecom Türk Telekom yönetimi ile birlikte iş süreçleri ile ilgili kritik konularda çalışmaları yürüten uzman bir ekip oluşturduğu belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Kritik önem taşıyan projelere odaklanan ortak ekipler, Türk Telekom'un çeşitli departmanlarından, Oger Telecom'dan, British Telecom'un danışmanlık birimi olan BT Telconsult ve Analysis gibi kuruluşların uzmanlarından oluşmaktadır. İmtiyaz Sözleşmesi ve Hissedarlık Anlaşması doğrultusunda hazırlanmakta olan "iş planı" ve "yatırım planı" bir sonraki yönetim kurulu toplantısında görüşülecek ve Yönetim Kurulu'nun onayını takiben kamuoyunu bilgilendirecektir. Yeni data hizmetlerinin ülke çapında gelişmesi için, Türkiye'de bilgisayar sahipliği ve kullanımındaki artış önemli bir rol oynamaktadır. Türk Telekom, kısa süre içerisinde bilgisayar kullanımını ve genişbant hizmetlerini geliştirmeye yönelik, aralarında Microsoft ve Intel ile ortaklaşa "İlk Bilgisayarım" kampanyasının da bulunduğu yeni projelerini açıklayacaktır."

Organizasyon yapısının şirketin ihtiyaçları doğrultusunda yeniden düzenlendiği belirtilen Telekom açıklamasında, niyetin, kısa bir süre içerisinde özellikle Strateji, Pazarlama, Satış ve Müşteri Hizmetleri ile ilgili konuları, kısa ve orta vadede hizmete sunulması planlanan yüksek teknolojili yeni ürün ve hizmetlere yönelik uygulamalara başlamak üzere şirket içerisinde bir tartışma platformu oluşturmak olduğu kaydedildi. Böylesine iddialı bir planın başarıyla uygulanabilmesi için "geniş kapsamlı bir görüş alış verişi" sürecinin büyük önem taşıdığı ifade edilen açıklamada, bu yaklaşım çerçevesinde, başta genel merkez ve bölgeler olmak üzere şirketin tamamının bu sürece dahil edileceği vurgulandı.

Diğer yandan, önceki günlerde yayınlanan bazı haberlerde kamuya geçiş hakkını kullanmak isteyen çalışan sayısına dair birbirinden farklı rakamlar yayınlandığı belirtilen açıklamada, nakle tabi 23 bin 871 çalışanın 13 bin 180'inin geçiş hakkı talep ettiği, geçiş hakkı talep eden personelin yaklaşık yüzde 50'sinin sözleşmeli, yüzde 50'sinin ise kapsam dışı olduğu ifade edildi.

zaman

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber