2 bin 795 liralık elektirik cezasını iptal ettirdi

Elektrik dağıtım şirketi, abonesinin EPDK'ya başvurusu üzerine sayacı eksik ölçüm yaptığı iddiasıyla kestiği 2 bin 795 liralık cezayı iptal etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2013 13:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
2 bin 795 liralık elektirik cezasını iptal ettirdi

Elektrik dağıtım şirketi, sayacı eksik ölçüm yaptığı iddiasıyla abonesine kestiği 2 bin 795 liralık cezayı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) yapılan başvuru üzerine iptal etti.

İnebolu ilçesine bağlı Evrenye köyünde market işleten İbrahim Altay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl iş yerine gelen elektrik dağıtım şirketi görevlilerinin, sayacının eski olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söylemesi üzerine yeni sayaç taktırdığını anlattı.

Altay, sayacının 6 ay boyunca okunmadığını, eksik ölçüm yaptığı gerekçesiyle de 2 bin 795 lira ceza kesildiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"İşletmeme ait eski sayacın elektrik faturasını düzenli ödedim. Enerji firmasına bir yanlışlık olduğunu dilekçeyle bildirdim. Dilekçeme yanıt alamayınca, bir hafta içinde cezayı ödemem gerektiği için bu miktarı 6 taksitte ödemeyi taahhüt ettim ancak olayda bir yanlışlık olduğuna inandığım için konuyu araştırmaya devam ettim. Abana Tüketiciyi Koruma Derneğine başvurdum. Buradan da enerji şirketine ihtarname çekildi ancak firma yine yanıt vermeyince sorunun giderilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna (EPDK) şikayetimi ilettim."

Altay, EPDK'nın konuyla ilgilendiğini ve şirketten savunma istediğini dile getirerek, bunun üzerine şirket yetkililerinin kendisini arayarak ödediği ilk 4 taksiti geri vereceklerini ve cezanın iptal edileceğini söylediğini belirtti.

Abana Tüketiciyi Koruma Derneği Başkanı Halil Yazıcı da tüketicilere haklarını aramalarını tavsiye ederek, her konuda tüketicilerin yanında olduklarını vurguladı.

Elektrik dağıtım şirketi, konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber