İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Cumhurbaşkanı Sezer TÜBİTAK Kanun'a Bir Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun''u onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Haber Giriş : 22 Aralık 2003 21:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer TÜBİTAK Kanun'a Bir Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun''u onaylayarak yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdi.

Cumhurbaşkanı Sezer, TBMM'nin 12 Kasım 2003 tarihinde kabul ettiği 5001 sayılı ''Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Kurulması  Hakkında Kanuna Bir Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun''u bir kez
daha görüşülmesi için 21 Kasım 2003 tarihinde TBMM'ye geri  göndermişti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer'in, TBMM tarafından 10 Aralık 2003 tarihinde yeniden görüşülerek kabul edilmiş olan 5016 sayılı ''Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu Kurulması Hakkında Kanun'a Bir Geçici Madde Eklenmesi Hakkında Kanun''u Anayasa'nın 89. ve 104. maddeleri uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği bildirildi. Cumhurbaşkanı Sezer'in bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderdiği kanun, TBMM tarafından 10 Aralık 2003 tarihinde yeniden
görüşülerek aynen kabul edilmişti.

Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanan kanuna göre, TÜBİTAK Başkanı ve Bilim Kurulu üyeleri ''Bir defaya mahsus'' olmak üzere seçim yerine atamayla belirlenecek. Boş bulunan 6 Bilim Kurulu üyesinin ataması, Başbakan tarafından yapılacak. TÜBİTAK Başkanı da  Başbakan'ın teklifi üzerine Cumhurbaşkanı tarafından atanacak.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber