Kosgeb kredisiyle kurduğu atölyede sıvı gübre üretiyor

Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköy beldesinde Biyolog Refik Vural atık çöplerden ve hayvan dışkılarından organik gübre üretiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2013 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kosgeb kredisiyle kurduğu atölyede sıvı gübre üretiyor

Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Yeşilköy beldesinde Biyolog Refik Vural atık çöplerden ve hayvan dışkılarından organik gübre üretiyor. Refik Vural, KOSGEB'den aldığı teşvik kredisiyle tarımda kullanılan organik, orgamineral gübreler ve toprak düzenleyiciler ile mikrobiyal, enzim içerikli gübrelerin üretim lisansını Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığından almayı başardı.

İmal ettiği organik gübreleri beldede çiftçilere satarak kazanç elde ettiğini söyleyen Vural

KOSGEB in teşvik kredileriyle işe başladığını ve daha sonra atölyesini geliştirerek üretime geçtiğini ve yanında 3 sigortalı eleman çalıştırdığını söyledi.

Belde girişine kurulan atölyede atık çöpleri ve hayvan dışkıların bir bölümde toplanarak onlardan alınan çeşitli numuneler laboratuarda analiz edilerek uygun sonuçlu olanları üretim bölümüne aktarılıyor. Daha sonra ürettilen gübre paketlenerek "Evofix" markasıyla piyasaya sürülüyor.

Bölgede geleneksel suni gübrenin yerini organik gübrenin almaya başladığını belirten Vural, buradaki geleneksel suni gübre mantığından uzaklaşılıp organik tip gübrelerin seri üretimlerine geçilmesi ve insanları kimyasallardan uzak bir beslenme şekline sokmayı hedeflediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber